Her geçen gün vatandaşlara hizmeti daha yüksek çıtalara çıkarmak için çalışan Pamukkale Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği’nin uzaktan verdiği eğitimlere devam ediyor. Güncel mevzuata ilişkin verilen eğitimlere Pamukkale Belediyesi personelleri katılıyor. 25 Temmuz 2019 ile 6 Ağustos 2019 tarihleri arasında düzenlenen eğitimlerde, Stratejik Plan, Belediyelerde Personel İstihdamı, Arşiv ve Belge Yönetimi, Resmi Yazışma Kuralları, Kamu Zararı, Belediyelerde Denetim, Doğrudan Temin, Ekap ve E-ihale olmak üzere 8 farklı konu hakkında detaylar veriliyor. Bu eğitimlerle Pamukkale Belediyesi’nin vatandaşlara vermiş olduğu hizmetleri daha kaliteli ve memnuniyeti daha üst seviyelere çıkarmak amaçlanıyor.

“DÜNYADAKİ DEĞİŞİMLERİ ISKALAMAMAMIZ GEREKİYOR”

Başkan Örki eğitim sırasında personelleri ziyaret ederek kolaylıklar diledi. Eğitimin yaşam boyunca devam eden bir süreç olduğunu belirten Başkan Örki,  “Okullarımızı bitirdik, üniversitelerimizi bitirdik, diplomalarımızı aldık. Ama eğitim bitti mi? Bitmedi, eğitim devam ediyor. Hele ki belediyecilik hizmeti veren kurum ve kuruluşlarda bu eğitim sürekli devam edecek. Biz de Pamukkale Belediyesi olarak bu konuyu gerçekten önemsiyoruz. Çünkü Dünya çok hızlı dönüyor ve Dünya döndükçe de sürekli bir şeyler değişiyor, yenileniyor. Bizim de bu yenilikleri, değişimleri ıskalamamamız gerekiyor. Onun için bu eğitimlerimizi alıyoruz. 25 Temmuz’da başlayan ve 6 Ağustos tarihine kadar devam edecek olan eğitimlerde  Stratejik plan, belediyelerde personel istihdamı, arşiv ve belge yönetimi, resmi yazışma kuralları, kamu zararı, belediyelerde denetim, doğrudan temin, ekap ve e-ihale alanlarında olmak üzere 8 konu var. Eğitimler tamamlandığında halkımıza daha kaliteli hizmet sunmuş olmanın mutluluğunu da yaşayacağız” dedi.

‘’SINAVI HALKIMIZ YAPIYOR’’

Verilen eğitimlerin değerlendirmesini milletin yapacağını ifade eden Başkan Avni Örki, “Eğitimin sonunda bir sınav var. Nedir o sınav? Bu eğitimler vasıtasıyla belediyecilik hizmetimizi daha profesyonel bir şekilde halka sunma. Peki sınavı kim yapıyor? Sınavı da halkımız yapıyor. Biz orada anlayacağız, bu eğitimler milletimizin yüzünü daha çok güldürüyor mu, güldürmüyor mu? İşte o zaman anlayacağız. Dolayısıyla halkımızın vereceği puanları merakla bekliyoruz. Gerçekten çok önemli bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Bir takım teknik eğitimlerimiz de var, bazen görüyoruz ki evraktaki bir hatadan ötürü millete götürecek olduğumuz bir hizmeti aksatmış oluyor. Onun için bu gibi eğitimler bizim hatalarımızı en aza indirecek, böylece de işlem hızımızı en üst noktalara taşıyacak” diye konuştu.