İçişleri Bakanlığı, koronavirüs önlemleri kapsamında 81 ile gönderdiği genelge ile kamu kurumlarına girişlerde zorunlu olarak HES (Hayat Eve Sığar) kodu uygulaması getirildiğini açıkladı. Pamukkale Belediyesi genelge sonrası gerekli önlemleri alarak hem vatandaşların hem de çalışanların sağlıklarını kontrol altına almış oluyor. Pamukkale Belediyesi’nin hizmet binalarına gelen vatandaşların ateş ölçümleri girişlerde yapılırken, binaların girişlerinde hizmet almak isteyenlerin HES kodları kontrol ediliyor. Güvenlik elemanları HES kodu olmayan vatandaşların telefonlarıyla kodların alınmasına yardımcı olarak işlemlerinin yapılmasına imkan sağlıyor. Kamu kurumlarında işlem yapacak olan vatandaşlar cep telefonlarına HES uygulamasını indirerek kodu alabildikleri gibi 2023 kısa numarasına gönderilen SMS ile HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazarak ve 2023'e SMS göndererek alınabiliyor.

TEŞEKKÜR EDERİZ

Pamukkale Belediyesi’nde HES kodu kontrol uygulaması vatandaşları memnun etti. Osman İçyüz adlı vatandaş, “Karakova Mahallesi’nde yaşıyorum. İmar Müdürlüğü’ndeki işlem için geldim. HES kodu kontrolü Pamukkale Belediyesi’nde de yapılıyor. Bunun için Pamukkale Belediyesi’ne ve başkan Avni Örki’ye teşekkür ederim. Bu uygulama Koronavirüs önlemleri için çok önemli. İnşallah kısa zamanda her şey düzelir ve eski sağlıklı günlere kavuşuruz” dedi. Gökhan Şen de HES kodu uygulamasının önemli olduğunu ifade ederek, “Benim HES kodum vardı kolayca giriş sağladım. Herkesin bu kurala uyması hepimizin sağlığı için çok önemli. Yaşlı vatandaşlarımızın kodu olmayanlara güvenlikçi arkadaşlar yardımcı oluyor. Pamukkale Belediyesi vatandaşların sağlığını düşündüğü için bu uygulamayı başarıyla hayata geçirdi” diye konuştu.

HER ŞEY SAĞLIK İÇİN

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, İçişleri Bakanlığı’nın kamu kurumlarına girişlerde HES kodu zorunluluğunun Pamukkale Belediyesi’nde haftanın ilk gününden beri uygulandığını ifade ederek, “Alınan önlemlerin tamamı halkımızın sağlığı için. HES kodu kontrolü uygulaması ve girişlerde ateş ölçümü çalışan personellerimiz de dahil olmak üzere hizmet binalarımıza gelen herkese yapılıyor. Önemli olan halkımızın sağlığı ve koronavirüsten korunması. Bunun için gereken ne varsa biz Pamukkale Belediyesi olarak yapıyoruz. HES kodu kontrolü uygulaması belediyemize ait tüm hizmet binalarında sıkı bir şekilde uygulanıyor. Vatandaşlarımızın sıkıntı yaşamaması için belediyemize gelmeden önce HES kodlarını almalarını rica ediyoruz. Alınan önlemlerle koronavirüsü yeneceğimize olan inancımız tam. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımıza sağlıklı günler diliyorum” dedi.