Pamukkale Üniversitesi Kampüsü içerisinde stant açan Pamukkale Kent Konseyi Gençlik Meclisi, üniversite için şehre yeni gelen öğrencilere “Yaşadığımız ilçede katılımcı olarak söz sahibi olalım”, “Birlikte planlayacağımız organizasyonlar ile dezavantajlı grupların yanında olalım” gibi sloganlarla gençlere çağrıda bulunuyorlar. Pamukkale Kent Konseyi Başkanı Ayhan Soyfidan, Gençlik Meclisi Başkanı Cevat Serdar, Gençlik Meclisi yönetim kurulu üyeleri de stantta hazır bulunurken, gençlere yapılacak olan projeler anlatılıyor. Ayrıca gençliği yerel yönetimlere çekerek, yerel yönetimlerde gençlerin söz sahibi olması için çaba sarf ediyorlar.

GENÇLERİ DAVET EDİYORLAR

Pamukkale Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Cevat Serdar, üniversiteli gençleri karşılamak için bir stant açarak yerel yönetimlere gençlikleri kazandırmaya çalıştıklarını belirtti. Serdar, “Pamukkale Üniversitesi’nde okuyup, Pamukkale İlçesi’ne neler katabilecekleri, neler yapabilecekleri hususunda bilgi alışverişinde bulunuyoruz. İnşallah üniversitemize gelen öğrencilerin Pamukkale ilçemize daha fazla katkıda bulunacağına inanıyoruz. Gençlik Meclisi olarak ilimize okumaya gelen genç arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyoruz” ifadelerini kullandı.

PAMUKKALE GENÇLİK MECLİSİ, EURODESK TEMAS NOKTASI

Pamukkale Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ayhan Soyfidan, Pamukkale Belediyesi çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin, Avrupa’da 35 ülkeyi kapsayan ve gençlerin Avrupa fırsatlarını değerlendirme imkânına kavuştuğu EURODESK Temas Noktası olduğunu da ifade ederek, “Avrupa Bilgi Ağı olarak bilinen EURODESK, Türkiye Biriminin amacı gençlere daha fazla Avrupa’ya ulaşma imkânı sağlamak. Pamukkale Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, ülke genelinde akredite edilen Türkiye’deki 80, Denizli’de de Büyükşehir Belediyesi’nden sonra ikinci belediye” dedi. Bu noktada Pamukkale Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin önemli bir görevi üstlendiğini belirten Soyfidan, “Bugün Pamukkale Üniversitemizin kampüsü içerisinde, üniversiteye, Denizli’ye yeni gelmiş misafirlerimize hem kent konseyimizi anlatmak hem de bizim bundan sonraki süreçte aktivitelerimizde aktif rol almaları için meclisimize davet ediyoruz. Gençlerimizin kent konseyimizin çalışmalarında sivil aktivist olarak yer almalarını arzu ediyoruz. Önümüzdeki süreçlerde Pamukkale Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi bir çatı olarak, Pamukkale Üniversitesi ile çok daha farklı ve uzun vadeli çalışmalar gerçekleştirecek. Genç arkadaşlarımızda bu çalışmaların bir parçası olursa çok mutlu olacağız” diye konuştu.