Denizli’nin önemli turizm noklarından şifa merkezi Karahayıt’ta bu kadar da olmaz dedirten bir manzara görüntülendi. Kafileyle gelen ve bölgede konaklayan vatandaşlar Termal turizm simgesi haline gelen meydandaki havuza çöplerini atarak adeta bir çöp havuzuna dönüştürmesine çevre esnaf ve duyarlı vatandaşlar tepki gösterdi. Bölgeye gözü gibi bakan Pamukkale Belediyesi Ekipleri anında müdahale ederek kötü görüntüyü temizleyip ortadan kaldırdı.

Türkiye, dünyanın yedinci, Avrupa'nın birinci kaplıca ülkesi . Türkiye'nin en önemli termal kaynakları ise Ege Bölgesi'nde yer alıyor. Denizli’nin Pamukkale İlçesinde bulunan Karahayıt ise şifalı termal sularıyla önde merkezlerden birisi. Şifalı kırmızı suyu ve kaplıcalarıyla ünlü Denizli'nin Karahayıt Mahallesi, Pamukkale travertenlerinin 5 kilometre kuzeyinde yer alıyor. Pamukkale'deki sıcak su kaynağına benzer bir yapıya sahip olan şifalı sular, Pamukkale'de ünlü bembeyaz travertenlerin oluşmasını sağlarken, Karahayıt'ta ise kırmızımsı bir renge sahip. Özellikle Denizli'nin yerlilerinin çok iyi bildiği ve sıkça gittiği Karahayıt Kaplıcaları, oldukça şifalı. Gerek ulaşımın kolay olması gerekse ev tipi pansiyonlar ve apartlardan 5 yıldızlı otellere kadar her bütçe ve konfora uygun konaklama seçeneklerinin olması, bu kaplıcaları çok cazip kılıyor. Kırmızı suyuyla ünlü Karahayıt'ta toplam 125 tesiste 4 bin 591 oda, 9 bin 891 yatak bulunuyor.

Kalp, damar sertliği Yüksek tansiyon Romatizma-siyatik Sinir, lumbago Uyuz Sivilce, kaşıntı gibi cilt hastalıklar başta olmak üzere şifa dağıtan Karahayıt’ta bir manzara bu kadarda olmaz dedirtti. Turizm merkezinin meydanında yer alan bölgenin simgesi haline gelen kırmızı suyun renk verdiği havuz bölgeye turla gelen ve civarda konaklayan vatandaşların çöplerini atmasıyla adeta biranda çöp havuzuna döndü. Durum bazı duyarlı vatandaşların ve esnafın tepkisine de neden olurken, bölgede sürekli devreye gezen Pamukkale Belediyesi ekipleri anında olaya müdahale ederek, yıldırım hızıyla havuzu temizledi. Pamukkale Belediyesi’nin özellikle Karahayıt’ta üst yapı anlamında yaptığı dev yatırımlarla bölgenin çehresini değiştirdiği gözlenirken, termal turizmin gelişmesi anlamında hem ülke hem de dünya ölçeğinde çalışmalar yürüttüğü biliniyor.

Oraya gelen kafileyle ve şifa aramak için gelen vatandaşların meydandaki karahayıta simge haline gelmiş termal havuzun kirletmesi bu kadar da olur mu dedirtirken Pamukkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Ekipleri anında duruma müdahale ederek havuzu temizledi.