Belediye bünyesindeki Fidan Üretim Merkezi, baştan aşağı yenilenerek çağın gereksinimlerine uygun bir üretim üssüne dönüştürüldü. Son teknoloji ısıtma ve sulama sistemleri sayesinde fidan ve çiçeklerin en sağlıklı koşullarda yetişmesi sağlanıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü sorumluluğunda faaliyet gösterecek merkez, ilçenin estetik görünümünü iyileştirecek ve yeşil alan kapasitesini artıracak şekilde tasarlandı.
KADIN İSTİHDAMININ ÖN PLANDA OLDUĞU AÇILIŞ
Açılış törenine Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur’un yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Av. Uğur Çizmecioğlu, Park ve Bahçeler Müdürü Hasret Vela, seranın yapımını üstlenen Platin Bahçe-Peyzaj sahibi Serkan Mutçalı ve eşi İrem Mutçalı katıldı. Başkan Ertemur ve beraberindeki heyet, tesisi gezerek üretim süreçleri hakkında detaylı bilgi aldı. Merkezde ağırlıklı olarak kadın çalışanların görev alması, açılışın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne denk getirilmesinde belirleyici oldu.
BAŞKAN ERTEMUR: “KADIN BİR DİRENİŞTİR, EMEKTİR”
Açılışta konuşan Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, 8 Mart’ın tarihsel önemine vurgu yaptı. Başkan Ertemur, “8 Mart sadece bir kadın günü değil; aslında kadının bir direniş, hakkını arayış ve mücadele günüdür. Bizim kadınımız, özellikle Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği eşsiz mücadeleyle dünyada benzeri olmayan bir yere sahiptir. Hepinize verdiğiniz emekler ve sunduğunuz hizmetler için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İyi ki bu yolu birlikte yürüyoruz, iyi ki yol arkadaşıyız. Yenilenen merkezimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
BELEDİYE BİRİMLERİNDE ÇİÇEKLİ 8 MART KUTLAMASI
Törenin ardından Başkan Ali Rıza Ertemur, belediyenin tüm birimlerinde görev yapan kadın personeli ziyaret etti. Her bir kadın çalışanın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü tek tek kutlayan Ertemur, Fidan Üretim Merkezi’nde yetişen çiçekleri hediye ederek özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerini sundu. Ziyaretler sırasında kadın emeğinin belediye hizmetlerindeki önemi bir kez daha öne çıktı.
YEŞİL PAMUKKALE HEDEFİNE KATKI SAĞLAYACAK MERKEZ
Yenilenen Fidan Üretim Merkezi, Pamukkale’nin yeşil dokusunu güçlendirme hedefi doğrultusunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Kadın istihdamına odaklanan yaklaşımı ve modern altyapısıyla tesis, ilçenin çevreci vizyonuna katkı sunarken aynı zamanda kadınların emeğinin somut bir ürünü olarak öne çıkıyor.





