Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın ilçenin sanat ve kültürde büyük adımlar attıracak projesinden birisi olan Sarayköy Belediyesi Tiyatro Kulübü, kurulduğu günden bu güne büyüyerek başarısını sürdürüyor.

3 yıldan bu yana farklı konuları perdeye aktararak Sarayköy halkı ile buluşturan Sarayköy Belediyesi Tiyatro Kulübü, son olarak sahnelediği oyun, kendi eserleri oldu. Sarayköy Belediyesi Tiyatro Kulübü eğitmeni Hakkı Karaca tarafından kaleme alınan Ah Bu Ben çocuk tiyatro oyunu kulüp öğrencileri Zeynep Nur Tolgay, Hürkan Batın Dönmez ve Mert Yangöz tarafından sahnelendi. Yüzlerce çocuğun ailesiyle katıldığı tiyatro oyununda Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, çocukların arasına oturarak oyunu izledi.

“HAYAL ETTİĞİMİZ PROJELERİN VATANDAŞLARIMIZIN HAYATLARINA KATKI SAĞLAMASINI İSTEDİK”
Sarayköy Belediyesi Tiyatro Kulübü’nün kendi tiyatro oyunu çocukları kahkahaya boğdu. Oyun sonunda konuşma yapan Başkan Özbaş, “Ben gençlerimize hep güvendim. Güvenmeye de devam edeceğim. Onlara yeter ki fırsat verilsin. Yapamayacakları şey yok. 3 yıl önce kurduğumuz Tiyatro Kulübümüz, her gün farklı adımlar attı ve bugün kendi oyunlarını sahnelediler.  Yüzlerce hemşehrimiz ile oyunumuzu izledi. Ben bir projenin bir hayatı değiştirdiğine inanırım. Bu yüzden hayal ettiğimiz projelerin her zaman vatandaşlarımızın hayatlarına katkı sağlamasını istedik. Tiyatro kulübümüzde bunlardan birisiydi. Bu güzel oyun için gençlerimizi ve eğitmenimiz Hakkı Karaca’yı tebrik ediyorum” dedi.

“HEDEFİM, İSTANBUL DEVLET KONSERVATUVARI”
 Tiyatro Kulübü öğrencisi olan Zeynep Nur Tolgay, tiyatroyla hayatının çok değiştiğini söyleyerek, “ Tiyatroya 2 buçuk yıl önce başladım. Tiyatro eğimlerimizi farklı illerde düzenlenen eğitim kamplarına giderek daha çok pekiştirdik. Oyunlarımızla ilçeleri dolaştık. Tiyatro benim hayatıma çok şey kattı. Öncelikle benim hedefim değişti. Ben psikolog olmak istiyordum. Düşündüm ‘Bu meslek beni mutlu edecek mi’ diye. Ancak tiyatro ile daha mutlu olduğumu düşündüm. Artık hedefim konservatuar…  İstanbul Devlet Konservatuvarı’nı  deneyeceğim. Tiyatroya başladıkta sonra artık insanların bana olan tepkileri tamamen değişti. Artık insanların gözdesi gibi oldum. İsteyen herkes çekinmeden tiyatroya başlasın. Çünkü hayatta çok şey değişiyor. Her şey  Sarayköy Belediye Başkanımız Ahmet Necati Özbaş sayesinde oldu. Bu kültür merkezi, tiyatro kulübünün ilerlemesi onun sayesinde oldu. Bizi desteklemesiyle şuanda biz burada olmazdık. Belki o bizi desteklemeseydi, benim hedefim konservatuar olmazdı” dedi.

“TİYATRO BENİM HAYATIMA BİR HEDEF KATTI”
Hürkan Batın Dönmez ise, “Ben normalde güreşle ilgileniyordum. Sonra tiyatro eğitimi almak istedim ve Sarayköy Belediyesi Tiyatro Kulübüne üye oldum. Tiyatro benim hayatıma her şeyden önce bir hedef kattı. Ben şuanda konservatuar istiyorum.  Bu fırsatı bize veren Sarayköy Belediye Başkanımız Ahmet Necati Özbaş’a çok teşekkür ederim.  Gerçekten bir başkanın yapabileceği her şeyi yaptı. Bize bir abi gibi, bir baba gibi sahip çıktı. Onu çok seviyoruz” diye konuştu.

“HAYATA BAKIŞ AÇIMI DEĞİŞTİRDİ”
Tiyatronun hayat bakış açısını değiştirdiğini söyleyen Mert Yangöz, “ Hayata ve insanlara karşı bakış açım değişti. Sorunlara ve problemlere sakin ve daha doğru yaklaşmayı öğrendim. Tiyatro deyip geçmemek lazım… Tiyatro eğitimimiz hiçbir zaman 4 duvar arasında kalmadı. Sarayköy’ün tüm mahallesinde oyunlarımızı sahneledik, il ve ilçe dışı eğitim kamplarına katıldık. Ünlülerle buluştuk. Onların bizlerle konuşmasıyla birçok şey değişti. Sarayköy Belediye Başkanımız Ahmet Necati Özbaş’a teşekkür ederiz.  Çünkü o olmasaydı bu aşamaya gelemezdik. Bizi yıkık dökük bir yerden kurtarıp bize Kültür Merkezimizde oluşturduğu bu güzel salonu verdi” dedi.