Sarayköy ilçesi Cumhuriyet Mahallesinde ikamet eden O.E’nin test sonuçlarının pozitif çıkmasının ardından evde ailesiyle karantinaya alındı. Eşi ve 11 yaşındaki kızı ile birlikte karantinaya alınan vatandaş, kızının koronavirüs belirtisi göstermesi üzerine sağlık ekiplerine haber verdi.  Babanın iddiasına göre bundan sonra yaşananlar ise pes dedirtti. Sokağa çıkma yasağı bulunan aile, sağlık ekiplerine haber verdiklerini ancak ambulans yerine kendi imkanlarıyla hasteneye ulaşmalarının istendiğini iddia etti. Bunun üzerine kız ve karantinadaki annesi evden çıkarak Sarayköy Devlet Hastanesine ulaştı. Kontrolün ardından ateşi yükselen kız çocuğu ve annesi, araçları olmaması nedeniyle ambulansla Denizli Devlet Hastanesine sevk edildi. Burada koronavirüs testi uygulanmasının ardından yine iddiaya göre, çocuğun durumunun belli olmaması nedeniyle anne ve kıza ilçelerine kendi imkanlarıyla ulaşmaları ve test sonucunun bildirileceği söylendi.

Çocuğun test sonucu pozitif çıktı

Durum karşısında çaresiz kalan anne önce Denizli şehiriçi minibüsleriyle otogara geldi. Ardından otogardan Sarayköy minibüs ile kendi evine ulaştı. Olayın yaşandığı gecenin ertesi günü kız çocuğunun pozitif olduğu bilgisi geldi. Kız çocuğu ile toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşların kimler olduğu ve durumu ise bilinmiyor.

“İnsanlar Yanmasın”

Karantinada olan ailenin dışarı çıktığını gören komşuları ise doğal olarak durumu polise bildirdi. Anne ve kızın Denizli’ye ulaştığı dakikalarda eve gelen polisler ile yaşadığı diyaloğu anlatan ve sonrasında olanları aktaran O.E; “Polislerde bana ‘Eşini pazaryerinde görmüşler eve geldi mi karantina ihlalinden ceza yazacağız’ dedi. Bende eşimin kızımla birlikte hastaneye gittiğini söyledim bana inanmadılar hastaneyi aradılar hemşirelerle görüştüler. Sağ olsun Cumhuriyet Mahallesi muhtarımız araya girdi polisler ile konuşup durumu izah etti ve gittiler. Eşimde de koku alma sorunu ve bazı koronavirüs belirtileri görülmeye başladı. Hastanede sadece kızıma test yapmışlar. Eşimin bizim ile  aynı evde yaşayıp negatif olması mümkün değil. Yetkililere sesleniyorum. Karantinaya aldığınız kişileri kaderine terk etmeyin. Hem evlerinde hem hastanelerde ilgilenin. Virüsün yayılmasına zemin hazırlamayalım” dedi.