Sarayköy’de İçişleri Bakanlığı’nın koronavirüs salgınının önlemleri kapsamında 48 saatliğine uyguladığı sokağa çıkma yasağı nedeniyle cumartesi günü kurulmayan ilçe pazarı, bugün kuruldu. Sarayköy Belediyesi Kapalı Pazar Yeri’nde kurulan pazarın etrafı bariyerlerle çevrilerek vatandaşlar için 5 giriş kapısı oluşturuldu. Giriş noktalarında bekleyen belediye ekipleri vatandaşların temassız dijital ateş ölçer ile ateşini ölçtü, ellerine dezenfektan yaptı. Ayrıca pazaryerine maskesiz gelen vatandaşlara maske dağıtıldı. Kapalı pazar yeri içerisinde yer alan direklere “Atık eldiven ve maskelerinizi yere atmayız. Maskenizi çıkarmayınız. Esnafların dışında ürünlere dokunmak yasaktır. Kurallara uymayanlar hakkında cezai işlem uygulanacaktır ve Sarayköy evde kal” yazılı uyarı afişleri asıldı. Kapalı pazar yerinin çeşitli noktalarına vatandaşların atık eldiven ve maskelerini atabilecekleri çöp kutuları yerleştirildi.

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, koronavirüs salgınına karşı pazar yerinde alınan önlemleri yerinde inceledi. Yapılan çalışmaları takip eden Başkan Özbaş, ekiplerle istişare etti, pazar esnafını tek tek dolaşarak isteklerini sordu, “hayırlı işler” diledi. Pazar yerindeki tedbirleri yerinde inceleyen Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Sokağa çıkma yasağının ardından vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için pazartesi günü pazar kurulmasına karar verdik. Esnaflarımız tezgahlarını açmadan önce alanımızda titizlikle tedbirlerimizi aldık. Maskesiz gelen vatandaşlarımıza giriş kapılarında bekleyen çalışma arkadaşlarımız maskelerini dağıttı. Pazara giriş yapan tüm vatandaşlarımızın ateşi ölçüldü. Pazar içerisinde ellerinde dezenfektan ile gezen ekip arkadaşlarımız ile alışveriş yapan vatandaşlarımızın sık sık ellerini dezenfekte etmesini sağladık. Pazaryerimizin çeşitli noktalarına koyduğumuz atık eldiven ve maske kutularımız ile çevre kirliliğinin önüne geçmeye çalıştık” dedi.

Vefa Sosyal Destek Grubu’na bağlı Sarayköy Belediyesi ekiplerinin 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların pazar alışverişlerini yaptığını aktaran Başkan Özbaş, ilçede kurulan pazarların hafta içi çeşitli günlerde devam edeceğini belitti. Başkan Özbaş, “Bu süreç elbet bitecek. Sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşama hep birlikte devam edeceğiz. Alınan tüm kararlara, sağlık ve hijyen kurallarına çok daha fazla dikkat etmeliyiz. Çünkü hiçbir hastalık bizim alacağımız tedbirlerden güçlü değildir” dedi.