Türkiye’de görülen koronavirüs salgınının ardından vatandaşların sağlığı için yoğun mesai yapan Sarayköy Belediyesi, ilçedeki hijyen denetimlerini arttırarak sürdürüyor. Kamu alanlarına, iş yerlerine, parklara, toplu kullanılan alanlara dezenfekte çalışmalarını sürdüren Sarayköy Belediyesi ekipleri, ilçede kurulan semt pazarında da denetimi elden bırakmıyor.

Ekipler tarafından Sarayköy Belediyesi Kapalı Pazaryeri’nin her köşesine “Sebze ve Meyveleri Seçmeden Alınız” yazılı afişler asıldı.  Esnafların ürünlerini kendileri poşete koyup vatandaşlara vermeleri titizlikle takip edildi. Poşetlenmesi gereken ürünler esnaflar tarafından poşetlenerek satışa sunuldu. Pazar yerine kurulan esnafların aralarındaki mesafe Sarayköy Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından denetlenerek oluşturuldu. Esnafların ellerinde eldiven olması ve maske takmaları zorunlu hale getirildi. Sabahın erken saatlerinde zabıta ekipleri tarafından esnafların dijital temassız ateş ölçer ile ateşleri ölçüldükten sonra satışa başlanıldı.

Ayrıca Sarayköy Belediyesi tarafından görevlendirilen 10 kişilik ekip ellerine dezenfektan alarak pazar yerinin çeşitli noktalarında durdu; esnaf ve vatandaşın ellerini sürekli dezenfekte etmelerini sağladı.

Ekipler, ilçede yaşayan 65 ve yaş üstü vatandaşların kapısını çalarak pazardan istedikleri ürünleri sorarak alışveriş yaptı. Ardından alınan ürünleri vatandaşlara teslim etti.