Koronavirüs salgını nedeniyle kutlamaların iptal edildiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl evlere taşındı. Vatandaşlar Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100. yılı olan ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanan 23 Nisan’da bayram coşkusunu evlerine taşıyacaklar.

Sarayköy 24 Mayıs İlkokul’u anasınıf öğrencileri de 23 Nisan’da bayram coşkusunu evde yaşayacak olanlardan.

23 Nisan günü evlerini ve balkonlarını süsleyecekleri mesajının yer aldığı bir videoyu evlerinde çeken minikler; “Küçük hanımlar, küçük beyler. Bu yıl TBMM açılışının 100. yılı. Gelin bu bayramı evlerimizde ama beraber kutlayalım. Atatürk’ün biz çocuklara armağan ettiği bu bayramı evlerimizde kutlamaya var mısınız? Çok eğleneceğiz nasıl mı? 23 Nisan günü evlerimizi süslerle hazırlayacağız ve bu süslerimizi evlerimizin balkonuna asacağız” dedi.

Video devamında minikler tüm çocukları,” 23 Nisan günü 24 Mayıs İlkokulu öğrencileri olarak başlattığımız bu akıma tüm çocuklarımız katılsın istiyoruz. Bayram coşkusunu beraber yaşayalım. Haydi Denizli, haydi Türkiye 23 Nisan çocuk bayramına” diyerek başlattıkları akıma davet etti.