Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın yerine görev yapacak isim için süreç başladı. Denizli 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilen Doğan, İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden uzaklaştırıldı. Doğan’ın yerine başkan vekilinin belirlenmesi amacıyla Merkezefendi Belediye Meclisi 12 Kasım’da olağanüstü toplantı gerçekleştirecek.

VALİLİKTEN BELEDİYEYE RESMİ YAZI

Başkan vekilliği seçiminin yapılması için Denizli Valiliği tarafından Merkezefendi Belediyesine resmi yazı gönderildi. Seçim gündemiyle toplanacak belediye meclisinde üyeler, başkan vekilini belirlemek üzere oy kullanacak. Toplantıda hangi partilerin aday çıkaracağı ve adayların kimler olacağı ise henüz netleşmedi.

MECLİSTE 4 PARTİNİN 37 ÜYESİ BULUNUYOR

Merkezefendi Belediye Meclisi’nde Yeni Parti’nin 22, AK Parti’nin 9, CHP’nin 4, MHP’nin ise 2 sandalyesi bulunuyor. Yasal düzenlemeye göre başkan vekilliği seçiminde ilk üç turda meclis üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu aranacak. Mecliste hiçbir partinin tek başına 24 oya ulaşamaması nedeniyle seçimde partilerin tutumu ve aday tercihleri önem taşıyacak.

İlk üç turda gerekli çoğunluğun sağlanamaması durumunda dördüncü tura geçilecek. Bu turda en fazla oy alan iki aday yeniden yarışacak ve en çok oyu alan isim başkan vekili seçilecek.

YENİ PARTİ’DE ADAYI GENEL MERKEZ BELİRLEYECEK

Yeni Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Tüzün’ün önümüzdeki günlerde Denizli’ye gelmesi bekleniyor. Tüzün’ün görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Şeniz Doğan, İl Başkanı Ali Osman Horzum, Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan, belediye meclis üyeleri ve ilçe örgütüyle ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştireceği belirtiliyor.

Yapılacak görüşmelerin ardından başkan vekilliği için aday belirleme sürecinin işletileceği kaydediliyor. Yeni Parti’nin başkan vekili adayının genel merkez tarafından belirlenerek kamuoyuna açıklanacağı ifade ediliyor.

Merkezefendi’de Off-Road için geri sayım başladı
Merkezefendi’de Off-Road için geri sayım başladı
İçeriği Görüntüle