Denizli'de eğitimci Sabri Yıldız, düzenlediği basın toplantısıyla CHP'den Merkezefendi Belediye Başkanlığı aday adaylığını açıkladı. Çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda aday adayı Yıldız, Merkezefendi'yi mutlaka alacağız, buna yürekten inanıyorum" dedi. Yıldız konuşmasını, Cahit Sıtkı Tarancı'nın Memleketim isimli şiirini hayata geçireceği projeleriyle yeniden şekillenecek Merkezefendi İlçesine uyarlayıp okumasıyla noktaladı.

CHP Denizli İl Başkanlığı'nda aday adayı tanıtım toplantısı düzenledi. Toplantıya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP Denizli Milletvekilleri Kazım Arslan, Teoman Sancar, CHP İl Başkanı Mahir Akababa, CHP Merkezefendi ilçe Başkanı Tolga Varlıker ve çok sayıda partililer katıldı.

Düzenlenen basın toplantısında kentte 27 yıllık eğitimci Sabri Yıldız, Merkezefendi Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

İlk olarak toplantıda yanında da yer alan eşi Gülay Yıldız’a verdiği destekten dolayı teşekkür eden Sabri Yıldız, "Bugün burada Merkezefendi Belediye Başkanlığı için aday adaylığımı açıklıyorum. Ülkemiz bir ekonomik kriz ile karşı karşıya. Bu tablo yerel yönetimlerde kendini gösteriyor. Bu olumsuzluklara karşı ben ve arkadaşlarım Merkezefendi için 2 yıldır hummalı bir çalışma içindeyiz. Bu yolda hiç durmadan çalışıp başaracağımza kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

"Merkezefendi'yi mutlaka alacağız"

Çalışmaları, proje ve ilkeleriyle tüm Merkezefendi'yi kucaklayacaklarını belirten Yıldız, "Merkezefendi'yi kültür ve sanatta merkez yapacağız. İlçemiz cadde ve sokaklarına 24 saat yaşayan bir kent olacak. Kaleiçinin hakettiği yere ulaştıracağız. Eğitimde, üreten icat eden bir yapı oluşturacağız. Kadınların çalışması iş bulabilmesi için seferber olacağız. Tüm çalışmalarımızı insan odaklı ve ayrım gözetmeden yapacağız. Yerel seçimlerde Merkezefendi'yi mutlaka alacağız ve buna yürekten inanıyoruz" diye konuştu.

Şiirle noktaladı

Yıldız, konuşmasının sonunsa Cahit Sıtkı Tarancı'nın Memleketim isimli şiirini Merkezefendi' ye uyarlayarak salona okudu. Şiir partililerden yoğun alkış aldı.

Merkezefendi Belediye Başkanlığına aday adayı olan Yıldız’ın hayata geçireceği projeleriyle yeniden şekillenecek Merkezefendi İlçesine uyarladığı şiirin dizeleri şöyle;

Memleket İsterim

Merkezefendi isterim

Sanat, kültür, sosyal yaşam olsun,

Mutlu gençlerin, huzurlu annelerin, güvenli babaların diyarı olsun.

Merkezefendi isterim / Memleket İsterim

Ne işsizlik ne yoksulluk olsun

Kredi borcu bir nihayet bulsun.

Merkezefendi isterim /  Memleket İsterim

Ne esnaf, ne vatandaş mağdur olsun

Genç yaşta herkesin bir işi olsun.

Merkezefendi isterim / Memleket İsterim

Ne yollarında trafik sıkışıklığı, ne sürekli yol yapım çalışması olsun

Hafta sonu ailelerin gidecek mekanı olsun.

Memleket isterim / Merkezefendi İsterim

Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun

Olursa bir şikâyet ölümden olsun