Tavas Belediye Başkanı Tatık Makamına Oturdu Tavas Belediye Başkanı Tatık Makamına Oturdu

14 Mayıs’ta yapılacak Genel Seçimlere sayılı günler kala Denizli AK Parti’de kulisler hareketlendi. Denizli’de 40 ismin aday adaylığını açıkladığı AK Parti’de geçtiğimiz hafta teyamül yoklaması yapılmış ardından da AK Parti Genel Merkezinde aday adayları mülakata girmişti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki’nin de olduğu ekiple mülakatta adeta sınava giren aday adayları için meraklı bir bekleyiş başladı.

BAŞER ÖNE ÇIKTI!

Yapılan temayül ve mülakatın ardından AK Parti Denizli’de siyaset kulislerinde önceki dönem AK Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Ekrem Başer’in en dikkat çeken isim olduğu öne sürüldü. Teşkilatı tarafından da büyük destek gören Başer’in aday gösterilmesi halinde seçim sürecinde AK Parti’nin Denizli’deki en büyük kozlarından biri olacağı ifade ediliyor.

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerine az bir süre kala AK Parti Denizli’de genel merkez mülakatının tamamlanmasıyla birlikte kulisler hareketlenmeye başladı. Kritik aday belirleme sürecinde en çok konuşulan ismin önceki dönem AK Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Ekrem Başer olduğu iddia edildi.

EKREM BAŞER KİMDİR?

1983 yılında Denizli’nin Göveçlik Mahallesi’nde dünyaya gelen Ekrem Başer, ilk orta ve lise öğrenimini Denizli’de tamamladıktan sonra Başkent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünü bitirdi. Siyasete tutkusu nedeniyle yüksek lisansını ise Ahmet Yesevi Üniversitesi Yerel Yönetimler üzerine tamamladı. 2011 yılında AK Parti gençlik kollarında siyasete giren Başer, 2 dönem Merkezefendi ilçe başkan yardımcılığı yaptıktan sonra, Merkezefendi ilçe başkanlığı görevine seçildi.

Denizli’nin tanınan ailelerinden olan Başer Ailesi’nin bir mensubu olan Ekrem Başer’de dedesi ve babasının yolundan gidiyor. Ailenin ilk kuşak üyesi ve adını aldığı dedesi Ekrem Başer, Denizli Sanayi Odası’nın 8 kurucusundan ve 19 yıl boyunca aralıksız oda yönetiminde yer aldı. Başer ayrıca hayırseverliği ile bilinen bir işadamıydı.

Ailenin ikinci kuşak üyesi baba Seyfi Başer de, yaptığı okullar, sosyal destek programları ve sanayi yatırımları ile biliniyor. Bir dönem aktif siyasetle de uğraşan Seyfi Başer, Cihat Bamyacı döneminde Doğru Yol Partisi yönetiminde yer almıştı.