Denizli'de Cumhurbaşkanına hakaret suçlaması ile tutuklanan CHP Denizli İl Gençlik Kolları Başkanı Tugay Odabaşıoğlu'nun tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi.

Denizli’de Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiası ile tutuklanan CHP Denizli İl Gençlik Kolları Başkanı Tugay Odabaşıoğlu’nun tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi.

BU SÖZLERİ NEDENİYLE TUTUKLANDI

Odabaşıoğlu, partisinin Merkezefendi ilçe danışma kurulu toplantısında yaptığı konuşmada sosyal medyada yapılan haksız eleştirileri işaret ederek; “Sen gezinin şehitlerinin katili Recep Tayyip Erdoğan'ın makam odasında fotoğrafını indiren CHP'li belediye başkanlarına nasıl laf edersin diyorum ve orada bir sessizlik oluyor” ifadelerini kullanmıştı. Konuşma daha sonra sosyal medyada paylaşılmış ardından Odabaşıoğlu çalıştığı iş yerinde gözaltına alınmıştı. Denizli 2. Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan Odabaşıoğlu Cumhurbaşkanına hakaret suçlaması ile tutuklanarak Denizli D Tipi Kapalı Cezaevine gönderilmişti.

AVUKATLARI İTİRAZ ETTİ, İTİRAZ REDDEDİLDİ

Odabaşıoğlu'nun avukatları eleştirilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyih Erdoğan'ın siyasi kimliğine yönelik olduğunu ifade ederek itirazda bulunmuştu. İtiraza ilişkin karar ise bugün çıktı. Denizli 1. Sulh Ceza Hakimliği itirazı reddetti ve Odabaşıoğlu'nun tutukluluk halinin devamına karar verdi. Cezaevinde karantinada tutulan Odabaşıoğlu hakkında iddianame hazırlandıktan sonra avukatları bu kez tahliye talebinde bulunacak.