14 Mayıs 2023’te gerçekleşecek seçim öncesi CHP’de önemli bir gelişme yaşandı. Milletvekili adaylarının nasıl ve hangi kriterlere göre belirleneceği kesinleşti. CHP Genel Merkezi, il başkanlıklarına gönderdiği yazı ile kararını duyurdu. CHP Genel Merkezi, il başkanlıklarına gönderdiği yazıda Milletvekili adaylarının, Tüzüğün 52. maddesi uyarınca, tüm seçim çevrelerinde ‘Merkez Yoklaması Yöntemi’ ile belirlenmesine, 12 Mart 2023 tarihli toplantıda karar verildiği hatırlatıldı.

İL ÖRGÜTLERİNİN GÖRÜŞÜ ALINACAK…

Cengiz Arslan Mazbatasını 3. Kez  Aldı Cengiz Arslan Mazbatasını 3. Kez  Aldı

Karara ek olarak, 28. dönem milletvekili genel seçimi için yapılacak aday tespitinde il örgütlerinin de görüşlerinin alınmasının önem taşıdığı belirtildi. ‘Örgütlerin görüşlerinin alınması’ ifadesinin ise ‘Eğilim yoklaması şeklinde anlaşılması gerektiği vurgulandı.

SANDIK KURMAYIN!

Sandık kurularak, eğilim yoklaması yapılması şeklinde bir kararın mevcut olmadığı, bu yönde bir uygulamanın kesinlikle yapılmayacağının altı çizildi.

BÖLGE DENGELERİNE BAKACAKLAR

Kararda; Listelerin hazırlanmasında, il örgütlerinin görüşlerinin alınmasından maksat, il örgütlerinin ana kademe ve yan kollara danışarak, bölge dengeleri de gözetilerek aday tespiti ve sıralamalarda, genel merkeze yardımcı olmasına kanaat getirildiği belirtildi.

İKİNCİ DEFA SANDIK UYARISI

Yine kararda ikinci defa; ‘Adayların tespitinde il örgütlerinin sandık kurularak sandıktan çıkan sonuçlara göre aday saptaması yapılması söz konusu olmayacaktır’ sözleri ile uyarıda bulunuldu.

3 NİSAN’A KADAR ZARFLAR SALICI’YA GİDECEK

Son olarak il örgütleri, kadın kolları, gençlik kollarının görüşü alınarak, milletvekili aday listesinde yer almasını önerdiğiniz kişilerin ad ve soyadı bilgilerinin en geç 3 Nisan 2023 Pazartesi gününe kadar, Parti Örgütü, Örgüt Yönetiminden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’ya, kapalı zarf içerisinde teslim edilmesi gerektiği belirtildi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Merkezi milletvekili adaylarını belirleme konusunda il başkanlıklarına talimat gönderdi. Talimatta ön seçim yapılmamasının altı çizildi. Peki adaylar nasıl belirlenecek?