Denizli’de CHP ve İYİ Parti ittifak çerçevesinde tüm pürüzleri giderdi. Bilindiği üzere 9 ilçede CHP, 7 İlçede ise İYİ Partili belediye başkanları desteklenecekti. Kalan Pamukkale, Merkezefendi ve Buldan ilçelerinde her parti kendi adayını çıkartacaktı.

Ancak geçtiğimiz günlerde kameralar karşısına geçen İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Merkezefendi ilçesinde yerel seçimler için  İYİ Parti’nin aday çıkarmayıp CHP’nin adayı Şeniz Süzek Doğan’ı destekleme kararı aldıklarını duyurdu. Bu haber ittifak kapsamında ve parti üyeleri arasında beğeni topladı. Ardından iki parti tekrar masaya oturarak Pamukkale için bir kez daha görüştü. Ortaya çıkan kararı Milletvekili  Öztürk duyurdu.

İYİ Parti, CHP ile yapmış olduğu işbirliğini daha da güçlendirmek için CHP’nin Pamukkale ilçesini adayını destekleme kararı verdiklerini açıklayan Öztürk, "Türkiye genelinde, Denizli bütününde değişimi gerçekleştirebilmek için CHP ile yapmış olduğumuz işbirliğini daha da güçlendirebilmek adına Pamukkale ilçemizde Cumhuriyet Halk Partisi adayını destekleme kararı verdik. İşbirliği çerçevesinde iki parti tabanı arasında kaynaşmanın, kenetlenmenin tam olarak sağlanabilmesi adına her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Atalarımızın dediği gibi; Bir elin nesi var, İki elin sesi var. Diyerek birlikte yerel iktidara yürümeye karar verdik. Denizli’de ses getirmek, kötü gidişata dur demek için, ortak aklı iktidara taşımak için az kaldı. Karar yüce milletimizindir. “Ben yaptım oldu. Zihniyetinden kurtulmak istiyorsan az kaldı karar milletindir. Hep birlikte hareket edersek aşılmayacak dağ, yıkılmayacak sulta yoktur.Karar sizin, Söz milletindir.”