Genel seçimlerin ardından CHP içinde Genel Başkan ve yönetim kadrosunun değişimi noktasında önemli bir rüzgar esmiş, imza toplama süreci yaşanmış ancak, yeterli imzaya ulaşılamadığı için ve yerel seçimler adres gösterilerek bu dönem kapanmıştı. Bu sürecin ardından CHP yerel seçimler noktasında hedef büyütmüş ve birçok ili gözüne kestirmişti. O illerden birisi de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da söylemlerine yansıyan Denizli olmuştu. Denizli’de CHP aday belirleme süreci ve belediyeleri kazanma anlamında özel bir çalışma yaptığı biliniyor. Öyle ki, aday belirleme sürecini uzun zamandır sürdüren ve çeşitli araştırmalar yapan CHP’de hem parti tarafından sevilen hem de halk tarafından tanınan ve sevilen bir isim üzerinde duruluyor. Bu nedenle CHP’de kulislerde Denizli adına önemli bir görevi yürüten bir isim öne çıkıyor. Kulislerde CHP Genel Merkezince Denizli Büyükşehir Adayı olarak adı öne çıkan isim ise gerçekten büyük bir sürprizi barındırıyor. O isim ise; 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak gösterilen ve 3 dönemdir Denizli Milletvekilliği görevini sürdüren Kazım Arslan. Seçilemese bile  Milletvekilliği düşmeyeceği için Arslan ismine sıcak yaklaşan ve O’nun başarıya ulaşabileceğine kesin gözüyle bakan partililerin sayısı da oldukça yüksek. Arslan’ın ise bu konuya yönelik halen bir açıklama ve yüz rengi vermediği biliniyor.

BAŞKA KİM ADAY?

Yine CHP kulislerinde Büyükşehir belediye Başkanlığı için aday adayı olacağı konuşulan isimler ise şöyle; CHP Genel Merkezinde ve Denizli’de önemli bir isim olan Adnan Keskin başı çekiyor. Diğer bir isim ise, 2 dönem Denizli Milletvekilliği yapmış ve Büyükşehire yönelik aday olabileceği söylentileri oldukça fazla olan Melike Basmacı.

İLÇELERDE KİMLERİN ADI VAR?

Geçtiğimiz günlerde Pamukkale Belediye Başkanlığı aday adaylığı için Ahmet Divarcı geniş bir katılımla adaylığını duyurmuştu. Merkezefendi Belediye Başkanlığı için ise kulislerde ismi geçenler şöyle, bir önceki dönem CHP Merkezefendi İlçe Başkanlığı yapan Sedat Demirci başta olmak üzere Sabri Yıldız, Tolga Varlıker ve Şeniz Süzek Doğan. Şeniz Süzek Doğan’ın Merkezefendi Belediye Başkanlığı yerine Bekilli’ye da aday adayı olabileceği kulislerde dillendirilen başka bir detay. 

Özkan TOKMAK