CHP’li Gülizar Biçer Karaca, Denizli gündeminden 6’lı masanın hazırladığı mutabakat metnine kadar pek çok konuda önemli açıklamalar yaptı. Ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılı süreci; ekonomik buhran, yargı buhranı ve siyasi buhran olarak 3’e ayıran Karaca, “Denizli gündemini, ülke gündemini ve 100 gün sonra gerçekleşecek olan Cumhuriyetimizin 100. Yılında, cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağımız süreci değerlendirmek üzere sizlerle bir araya geldik. Yaklaşık 1 yıl önce 6 siyasi partinin bir araya gelmesi ile birlikte 28 Şubat 2022’de güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişin yol haritasını tüm Türkiye ve dünyayla paylaşmıştık. O günden bugüne 6 siyasi partinin lideri defalarca bir araya geldi. Bilim insanlarıyla partililerle Millet İttifakı olarak ülkenin içinde bulunduğu sorunlardan nasıl kurtulacağı konusuna çalıştık. Birileri tek başına çıkıp ahkam kesti ama biz ortak aklı hakim kılmak adına düzenli bir şekilde hem genel başkan yardımcıları hem parti meclisi üyeleri hem milletvekilleri, örgütleri ve akademisyenlerle birlikte ülkenin bugün içinde bulunduğu, ekonomik buhrandan, yargı buhranından ve siyasi buhrandan nasıl çıkarabileceğimizin yol haritasını hazırladık. Geçtiğimiz Pazartesi günü özgürlük ve demokrasi için bu çoklu buhrandan ülkemizi nasıl kurtaracağımızın yol haritasını kamuoyuyla paylaştık” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından resmi açılışı yapılan Honaz Tüneli ile ilgili olarak, “Biz hizmetlere karşı değiliz. Biz kamu kaynaklarının yandaşlara aktarılmasına karşıyız. 11 yıl önce ihalesi yapılan bu projenin o günkü bedeliyle bugünkü bedeli kıyaslandığında kamu zararı ne kadar? Denizli için yapılan her projenin yanındayız, destekçisiyiz. Ancak kaynakların yandaşlara peşkeş çekenlerle bir hesabımız var” dedi. 

Kendisini Eleştirenlere “Hadsizler” diyen Zeybekçi:   “Söylediklerimin Arkasındayım” Kendisini Eleştirenlere “Hadsizler” diyen Zeybekçi:  “Söylediklerimin Arkasındayım”

“15 MAYIS’TAN İTİBAREN MUTABAKAT METNİNİ TEKER TEKER YERİNE GETİRECEĞİZ”

Seçimin kazanılmasının akabinde parlamenter sisteme hızlıca geçileceğini vurgulayan Karaca, “240 sayfadan oluşan 2400 vaat içeren toplumun yaşadığı her soruna somut olarak nasıl çözüm üreteceğimizi ve hangi sürede bunu gerçekleştireceğimizi madde madde içeren ortak mutabakat metnini yayınladık. Millet İttifakı olarak çıktığımız bu yolda 15 Mayıs 2023’ten itibaren 240 sayfalık metnin ilk sayfasından başlayarak teker teker yerine getirmeye başlayacağız” dedi.

“İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNDE 140 ÜLKE ARASINDAN 136’NCIYIZ, SEFALET ENDEKSİNDE 1’İNCİ SIRADAYIZ”

İlk olarak gündemine aldığı yargı buhranı konusuna açıklık getiren Karaca, “Türkiye 2022 yılında hukukun üstünlüğü endeksinde 140 ülke arasında 116’ncı sıraya geriledi. Temel hak ve özgürlükleri kullanmada 134’üncü sırada yer aldı. Düşünce ve ifade özgürlüğü sıralamasında ise 136’ncı sırada yer alabildi. İşte hazırladığımız bu ortak mutabakat metni, ülkemizi bu hukuk buhranından çıkaracak. Ekonomik buhrana gelecek olursak dünya sefalet endeksinde Türkiye birinci sırada yer alıyor. Türkiye’nin hemen ardında Arjantin var. Türkiye açık ara ilk sırada yer alıyor. Bugün ülkemiz bu durumdayken harikalar diyarında yaşayan bir saray iktidarı var” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından resmi açılışı yapılan Honaz Tüneli ile ilgili olarak, “Biz hizmetlere karşı değiliz. Biz kamu kaynaklarının yandaşlara aktarılmasına karşıyız. 11 yıl önce ihalesi yapılan bu projenin o günkü bedeliyle bugünkü bedeli kıyaslandığında kamu zararı ne kadar? Denizli için yapılan her projenin yanındayız, destekçisiyiz. Ancak kaynakların yandaşlara peşkeş çekenlerle bir hesabımız var” dedi. 

“YENİ DOĞAN BEBEK 51 BİN TL BORÇLA DÜNYAYA GELİYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Denizli ziyareti öncesini ve sonrasını da aktaran Karaca, “Geçtiğimiz günlerde Ak Parti Genel Başkanı, Denizli’ye geldi. Gelmeden önce iki üç gün boyunca hemşehrilerimizden mesaj aldık. Genel Başkanın Denizli’ye gelişinin duyurulduğu sesli mesajların vatandaşlara iletildiği, yazılı mesajlarla da ulaşıldığı bilgisini aldık. Vatandaşları defalarca arıyorsunuz. Kişisel Verileri Koruma Kanunu var. Bu kanuna göre yaptığınız bir suç. Bu telefon numarası bilgilerini nereden aldınız? Vatandaşlarımızın bu konuda onayı var mıydı, sizlere izin verdi mi diye sordum. Ortalık kızılca kıyamet oldu. Ak Parti İl Başkanı çıkıp beni de davet etti. Ve bu konuyu bir basın bürosuna da haber yaptırdı. Keşke yazımı da düzgün yapabilseydi. Bir yazım dersi alması gerekir kendisinin. Ardından bir televizyon programında beni eleştirdi. Ben vatandaşın rahatsızlığından, KVKK’dan bahsederken o bana ‘Honaz Tüneli’ne mi karşısızınız? Zaten siz her şeye karşısınız” gibi ifadeler kullandı. Biz hizmetlere değil, kamu kaynaklarının yandaşlara aktarılmasına karşıyız. Çünkü bu ülkede bugün doğan bir çocuk 51 bin TL borçlu olarak dünyaya geliyor. Bir bebek dünyaya bu denli bir borçla gelirken bir firmaya günlük 138 milyon TL garantisi verilmesine ‘Hayır’ demeyelim mi?” şeklinde konuştu.

Denizli için yapılan her projeyi, hizmeti; destekleyip, yanında olacaklarını ve olduklarını dile getiren Karaca, “Ancak Honaz Tüneli’nin ilk ihalesi 11 yıl önce yapıldı. 11 yıl boyunca kaç ihale yapıldı. 11 yıl önceki ihale bedeli ile bugünkü bedel kıyaslandığında buradaki kamu zararı ne kadar? Bu aradaki fark kimin hakkı? Başta Denizli’deki hemşehrilerimin olmak üzere 85 milyonun hakkı. Biz Honaz Tüneli’ne karşı değiliz. Biz kamu kaynaklarını yandaşlara peşkeş çeken anlayışa karşıyız ve bu anlayışa sahip olanlarla bir hesabımız var” dedi.