Karaca meclis kürsüsünde şu sözleri söyledi;

"Çocuk yoksulluğunun birçok hak ihlalini bünyesinde barındıran, önlenememesi ve önüne geçilememesi hâlinde yaşam boyu sağlık, eğitim ve gelişim gibi çok kalıcı etkiler bırakan bir sorun olduğunu hatırlatan Gülizar Biçer Karaca, sorunu çözmek için neden adım atılmıyor? “Yasa mı eksik? Hayır; uluslararası sözleşmeler var, Anayasa var, bakanlıkların faaliyet raporları, eylem planları var, aslında mevzuat olarak her şey var. Peki, ne yok?” diye sordu; iktidarın çözme iradesi yok çünkü yoksulluğu çözmek değil, yoksulluğu önlemek değil, yöneterek iktidarda tutunmak isteyen bir irade var.”

“PAZARLARA GİDEMİYORSUNUZ”

“Yoksulluğu önlemek için, çocuk yoksulluğunu bilmek için öncelikle milletin içine gitmek, pazar yerlerini akşamüzerleri ziyaret etmek gerekir ki oradaki vatandaşlarımızın akşama çocuklarının önüne koyacak yemek pişirebilmek için yaşadıkları o zorunluluğu ve atıkları toplayan aileleri görmek lazım ama maalesef bunu yapmıyorsunuz, yapmak da istemiyorsunuz.”

“HER 8 ÇOCUKTAN 1’İ KARNI AÇ OLDUĞU HALDE YEMEK YİYEMİYOR”

“TÜİK'in doğru düzgün bir araştırma yapması gerekir, o da yapmıyor. TÜİK'in yapmadığını 3 hekim yapmış ve 3 hekim ilkokul, ortaokul, lisedeki 6-19 yaş arasındaki 1.049 öğrenci, çocuk hakkında bir araştırma yapmış ve görülen sonuçlarda inanın çok vahim tablolar. Her 4 çocuktan 1'i çok düşük kilolu ve bu çocukların her biri potansiyel kalp rahatsızlığı riskine sahip ve aynı zamanda da maalesef kansızlıkla mücadele ediyor. Her 4 vatandaştan 1'i son bir yılda, para ve yeterli gelire sahip olamadığı için bir daha gıdaya erişememe kaygısını yaşıyor. En vahimi: Her 8 çocuktan 1'i karnı aç olduğu hâlde yemek yiyemiyor, aç kalıyor. Bunlar aslında sizlerin duymak istemediği bazı gerçekler…”

“YOKSULLUK GERÇEĞİ: BESLENMEM OLMADIĞINDA DERS ÇALIŞIYOR GİBİ YAPIYORUM”

“Bir çocuk şunu söylüyor, diyor ki: "Beslenmeyi çoğu zaman okula götüremiyorum, beslenmem olmadığında oturup ders çalışıyor numarası çekiyorum." Yine, bir anne diyor ki: "Evde kira, taksit, borç konuşuyoruz, çocuğum diyor ki 'Ben çalışayım, okulu bırakayım." çocuğumdan utanıyorum." ve sizler maalesef bunları duymuyorsunuz, duymak da istemiyorsunuz.”

“YANDAŞA HUZUR HAKKI VAR, YOKSUL ÇOCUKLARA BESLENME PROGRAMI YOK!”

“Elimde, bu okulda beslenme programınıza ilişkin sizin bir raporunuz, eylem planınız var, onun 40'ıncı sayfası, 2019 yılında yapmışsınız ve diyorsunuz ki: "Çocukların sağlıklı beslenmesi için bir program, çocukla okulda okul yemeği programı yapacağız ve 2020'de başlayacağız." diyorsunuz ama 2022 bu programa başlamadınız. Neden başlamadınız? Bu programa başlamak için bütçe mi yoktu? Hayır, vardı çünkü yandaşlara aktardığınız bütçe var, affedilen vergiler var ve kıyak huzur hakları var, demek ki bütçe var. Neden hayata geçirmediniz?”

“PAZAR ATIKLARINDA AZALMANIN SEBEBİ YOKSULLUK”

“Pazarda aileler çürük sebze, meyve topluyor. Karabağlar Belediye Başkanımız bir açıklama yaptı, diyor ki: "Geçen yıl 3.007 ton atık topladım bu yıl 1.918 ton, her ay 30 pazar atığı yok olmuş. Neden biliyor musunuz? İşte, aileler gidip pazar atıkları topluyorlar değerli arkadaşlar. O nedenle çocuklarımızla, çocuklarla ilgili ve bu beslenme ve beslenme hakkına ilişkin mutlaka yoksulluğun sebeplerini araştırmak için bu komisyonu kurmamız gerekiyor ve bütün partilerin de bu komisyon için desteklerini bekliyorum.”

“GEZİ KALACAK, SİZ GİDECEKSİNİZ”

Bir nesil kayboluyor ve maalesef geri telafisi de mümkün olmayacak.” diyen Gülizar Biçer Karaca sözlerini Gezi’yi selamlayarak tamamladı: “Gezi'nin çocuklarını, dün siyasete boyun eğmiş mahkeme tarafından hapse atılan, zindana atılan başta Can Atalay ve Mücella Yapıcı olmak üzere bütün Gezi tutsaklarını buradan saygıyla selamlıyorum. Gezi kalacak, siz gideceksiniz. Gruplar adına konuşmaların ardından oylama yapıldı, Çocuk Yoksulluğu Araştırma Önergesi, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. “