Denizliaktuel.com - Özkan TOKMAK

CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba,  parti il binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yerel seçimler öncesi basın mensuplarıyla sohbet eden ve çok özel açıklamalarda bulunan Akbaba, soruları yanıtlayarak merak edilen konulara açıklık getirdi.

4 İLÇEDE ADAYLAR KESİNLEŞTİ

Birden fazla ilçede adaylığı netleşen isimlerin olduğunu dile getiren Akbaba, “Parti Meclisimizce Acıpayam Belediye Başkan Adayı olarak Alim Arslan açıklanmıştı. 3 İlçemizde daha isimleri genel merkezimizle de görüşerek netleştirdik. Kısa zaman içinde o isimlerde açıklanacak. Bu 3 ilçe belediye başkan adayımız arasında ikisi kamu görevlisi. Resmi süreç içinde kamudan istifalarını açıkladıklarında bizde o isimleri dahası Büyükşehir Başkan adayımız dahil tüm adaylarımızı açıklamış oluruz” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR İÇİN GÖRÜŞTÜM”

Büyükşehir adayı noktasında önemli açıklamalarda bulunan Akbaba, “İl Yönetimi olarak da özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı belirlenmesi noktasında birçok isimle diyalog kurup görüşmelerimiz oluyor. Onlarda bu partinin öz evlatları. Kamuoylunda sadece Melike Melike Basmacı ile görüştüğümüz ile ilgili söylemler var ancak, hanımefendi dahil Kazım Arslan, Adil Demir ve Adnan Keskin ile görüştüğüm doğrudur. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanlığına resmi olarak başvuru yapan Arif Balkanay beyle de görüşmelerimiz oldu. Zaten partilimiz her platformda görüş alışverişi yapıyoruz. Melike hanım milletvekili sürecinde de yerel seçim sürecinde de ön seçim taleplerini ileterek Denizli adına sevineceğini iletmişti” dedi.

“DEVŞİRME İSİMLE ZORLANIRIZ”

Büyükşehir Belediye Başkanlığı açısından bugüne kadar ‘Şu olsun dediğimiz, Ankara’ya gidip şu aday olmazsa çalışmayız’ dediğimiz bir adayımız yok. Genel merkezimiz Ankara’ya gidip de görüşmeler yapan isimlerle ilgili bizlere dönüş yapıp bilgi aldı. Genel merkezimizle aday belirleme noktasında da sıkı bir temasımız var. Çünkü Denizli’yi bu dönem CHP kazanacak. Bu noktada genel merkezimiz bizlere aday belirleme noktasında sormadan, görüş almadan hareket edeceğini düşünmüyoruz. Kıymetli ve önemli bir isimi bize ilettiklerinde biz mutlu oluruz. Ve o heyecanla da seçimlerde başarımızı ortaya koyarız. ‘Genel merkez direkt bir adayı belirleyip sunabilir mi?’ diye bir soru yöneltildi.  Parti içinden sevilen, çalışkan, hizmet aşığı bir insana kimse karşı duramaz. Ancak bu isim devşirme bir aday olursa çalışmakta zorlanacağımız aşikar. Ancak buna ihtimal vermiyoruz.  2014’te farklı bir isim empoze edilmeye çalışıldı. Partimiz dışından bir isimdi. Ancak o isim aday gösterilmedi. Gösterilseydi bir partili olarak şunu söyleyebilirimi ki, oy vermekte zorlanırdım" diye konuştu.

“BİZİM İÇİN GELİYOR”

Az oy aldıkları ilçelerde çalışma modelini oluşturmak için önemli bir destek geleceğini açıklayan Akbaba, şunları söyledi “Kişiler kendi öz sermayeleriyle kazandıkları ve ellerinde tutmaya devam ettikleri iller veya ilçeler de nasıl  bir sosyal belediyecilik anlayışını sahaya yansıtıyor, nasıl oluyor da kaybetmeden koltuklarını koruyorlar bu önemli. Örneğin İzmir, üniversite dönemim de sol görüşlü bir şehir değildi. Belediye Başkanı Burhan Özfatura ile Doğruyol Partisi’nin rahatça kazandığı bir yerdi. Bugün farklı bir noktada. Aydın 4 partinin kıyasıya yarıştığı ve CHP ile Özlem Çerçioğlu’nun kazandığı bir ildi. Ve Çerçioğlu’nun hizmet anlayışı ve dokunuşu ile ikinci dönemde de oylar daha da artarak kazanılmıştı. Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün’ün başarısı da ortada. Eskişehir ayrı bir başarı örneği.

Uzun yollar CHP ve sol partilerin varlık gösteremediği Dazkırı Belediye Başkanlığını daha 36 yaşında CHP’li aday Mustafa Tayla beyefendi kazanmıştı. Büyük bir başarı örneği gösterdi. Tayla, nasıl insanlara dokunduysa, insanlar ona oy verip göreve getirmişler. Dazkırı bana şunu gösterdi!  Bizim Büyükşehir kazanmak istiyorsak bizim az oy aldığımız Kale, Beyağaç, Çameli, Baklan gibi ilçeleri Dazkırı da uygulanan model ve inançla ya kazanmak ya da oylarımızı artırmak önemli. Bu nedenle sayın Tayla ile bu ilçelerimizde bir saha çalışması yapıp, neler yapabileceğimiz noktasında çizeceğimiz yol haritasına destek verecek.”

100 KİŞİLİK EKİP

CHP Denizli İl Başkanı Akbaba, yerel seçimler öncesi seçim çalışmalarında halkın her kesimini kucaklayacak bir grup oluşturacaklarını belirterek, "Seçim koordinasyon grupları oluşturacağız. Tarım, işçi, sağlık gibi gruplarda halkın tamamını kucaklayabilecek alanlarda ekipler oluşturacağız. 100 kişilik bir kadroyla ilçe ve kent merkezinde bir sistem oluşturmak için düğmeye bastık. Sistem çok önemli. Aday geldiğinde kurduğumuz sistemle seçimlere anında girip çalışmalara başlayacağız" ifadelerini kullandı.

İTTİFAK SİNYALİ

Yerel seçimlerde Büyükşehir Belediyesi için ittifak yapılabileceğinin sinyallerini veren Akbaba,  "Denizli'de işin matematiğine baktığımızda alınan oylar somut olarak belli. Eğer biz doğrudan yada dolaylı olarak direkt partilerle veya  o partilere gönül verenlerle sokakta bir ittifak yapamazsak kötü yönetilen bir belediyecilik zihniyetini gönderip yerine bizlerin gelme şansının düşük olduğunu görüyoruz. İyi Parti ve Demokrat Parti'yle temaslarımız oluyor. Seçim sonrasında da bir araya geldiğimiz, ittifak noktasında görüşmelerimiz oldu. Onlarda bizim gibi düşünüyorlar. İyi Parti milliyetçi, Atatürkçü bir kimlikle öne çıkıyor. Bu CHP içinde olumsuzluk  yaratacak bir durum değil. Sayın Kazım Arslan’a 2014 yerel seçimlerde MHP’den belli bir kısım oy verilmişse bugünde öyle bir isim ortaya çıkardığımızda, hem İYİ Parti’den hem MHP ve Ak partiden isimler gelip oy verecektir.  Ancak ittifak olacaksa öncü biziz lokomotif biziz" diye konuştu.

ANKETLER BİZE ‘PAMUKKALE’ DİYOR

İlçe ilçe anketler yaptırdıklarını ve sonuçları değerlendirdiklerini belirten Akbaba, “Merkez iki ilçeden örnek verebilirim. Anketlerimizin sonuçlarına göre, Merkezefendi’ye  daha fazla odaklandığımızı Pamukkale'ye biraz üvey evlat muamelesi yapıldığı görüşlere yansımış.  CHP olarak  Merkezefendi’yi de Pamukkale'yi almadan yada yüksek oy almadan Büyükşehiri alma şansımız az. Pamukkale’de de mevcut belediye yönetiminin halka dokunamadığı anket sonuçlarına yansıyor. Bizde bu anlamda Pamukkale’de doğru bir isimle kazanabileceğimizi görüyoruz. Dahası yaptırdığımız araştırmada oy potansiyelimizin Pamukkale’de 10-12 puan daha fazlasına alma şansına sahip olduğumuz verilere yansıdı” dedi.