CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, parti binasında İl Yöneticilerinin katılımıyla CHP’nin Denizli’de büyükşehir adayı çıkarmayarak İYİ Parti adayını destekleyecek olmasıyla ilgili yaşadıkları şok ve ne yapacaklarıyla ilgili aldıkları kararları basın toplantısıyla duyurdu. Akbaba, “Büyükşehir için aldığımız 2 müracaat var. Bu isimler Genel Merkezi’mize zaten resmi olarak sunuldu. Ayrıca büyükşehir aday olurum diye isimler vardı. Bunlar da Genel Merkez’e sunuldu. Bununla beraber tüm bu adayları ve farklı isimler genel merkezin yaptırdığı anketlerde, ilçelerde ve Denizli’de yaşayan seçmenin onayına sunuldu.  Anketten 1. çıkan ve 2. çıkanla ben il başkanı olarak görüştüm, Genel Merkezi’miz davet etti konuştu. Biri gönlünde belediye başkanlığı olmadığını, diğeri geçmiş tecrübesinden bu göreve farklı ve kendisini göre daha başarılı olacak yani seçimi kazanacak isimle girilmesinin uygun bulduğunu dile getirdi hatta birkaç isim de önerdi. Bu isimler Genel Başkanımıza sunuldu, Genel Başkanımızı görevlendirmeyi bir milletvekilimize ve şahsıma yaptı. Son derece soğukkanlıkla bu isimlerle görüşüldü. Bir tanesi olumlu yaklaştığını, AKP’yi Denizli’yi gönderme onuru kendisine teklif edildiği için memnuniyet duyduğunu, ailesinin de olumlu baktığını, bu seçimi kazanacak ve tarihe geçeceğini belirtti. Genel Başkanımızla ile telefonda görüştürüldü” dedi.

“EVLADINI KAYBETMİŞ BİR BABA GİBİ HİSSEDİYORUM”

Büyükşehir belediye başkanlığı için adaylarının hazır olduğunu belirten Akbaba, “Büyükşehir Belediye Başkanı adayımız için promasyon, alternatifleri için görüşmelerimiz tamamlanmış, ön kaparo dahi sunulmuş, aday netleştiği gibi baskı, paketleme ve dağıtımında bütçe ayrılmıştı. Şimdi ben genel başkanıma güvenerek tüm bu eğitimsel, sanatsal, sporsal, propagandasal, adaysal görüşmeleri, eylemleri programlıyorum, hazırlıyorum, yerine getiriyorum. Büyükşehir adayımı nerede açıklayacağımızı kafamda tespit ediyorum, adayımız sol yanında Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu, sağ yanında Muharrem İnce’nin olduğu bir fotoğraf çekiyorum. MYK bir karar alıyor, parti meclisi bir karar alıyor, Denizli’de ittifak İYİ Parti üzerinden olacak. Ben MYK üyesi değilim, ben PM üyesi değilim, ben il başkanıyım. Örgütümü dinlerim, örgütümün taleplerini yerine getiririm, ben bu şehri kazanmak için örgütümle birlikte hareket ederim. Ben en yetkili organlarda bulunma ve söz söyleme hakkına sahip değilim. Bir gün olursam söyleyecek sözümün karşısında kimse duramaz. 3 gündür kendimi evladını kaybetmiş bir baba gibi hissediyorum. Gözüme uyku girmedi. Benim 19 tane daha evladım var, onların yaşaması için babalık görevimi tüm akrabalarım, kardeşlerim dediğim yöneticilerim ve ilçe başkanlarımla yerine getirmeden ölmeyeceğim" diye ifade etti.

“İttifaka Karşı mıyım?”

Akbaba, ittifaka karşı olmadığını söyleyerek, “Ancak nasıl bir ittifak olması gerektiğinin çerçevesini de genel merkezde çizdiğimde, tüm başkanlarım ‘Seni anladık, sana hak verdik, rahat ol, Denizli bu ittifakta yok’ dediler. Şimdi bu ittifak içinde içime sinmeyen 2 il var. Bu ittifakta Denizli ve Balıkesir demesini anlamıyorum. İttifaka değil, örgütüne rağmen siyasetin matematiğine rağmen anket sonuçlarına rağmen sandığın diline rağmen canım şehrim Denizlim üzerine alınan karara karşıyım. Ben bu karar içinde de yanında da değilim. Konuyu Kurultay sürecine bağlamak gibi sığ bir düşünceye girmeyeceğim” dedi.

“Siyasette Duygusallık Olur mu?”

Akbaba, siyasette duygusallığın olmayacağını belirterek, “Ben öncelikle bir insanım. Duyguları, hisleri, ruhu ve maneviyatı olan bir adamım ama duygularıma düşünsem de aklımla karar verip mantığımla hareket ederim. Bu bağlamda istifa edecek miyim? Yönetim olarak istifa edecek miyiz? Eğer sinir uçlarımıza bir kez daha dokunulursa, eğer bam telimize bir kere daha basılırsa, eğer benim ilçe örgütlerim, ilçe başkanlarım bir kere daha görmezden gelinir yok sayılırsa bu ittifak Türkiye’de sonlanır" dedi.

"Bir Abimiz İstifa Etti"

Akbaba, değerli bir yönetim kurulu üyesinin istifa ettiğini belirten, "Benim için son derece kıymetli bir yöneticim, abim olan Doktor Ersin Çağırgan’a da ben bireysel olarak herkese ve her şeye tepkimi gösteriyorum. Bu istifamın kabulü şahsınıza aittir, Sayın Başkan Dediği için Teşekkür ediyorum. Ancak onun istifasını işleme almadım. Onunla tekrar görüşeceğim. Kendimize güveniyoruz. Denizli’de bundan sonraki süreçte yerel seçimlerde sandıkta başarı sağlayamazsak sorumlu olarak bedel ödemeye hazırım. Ancak bedel ödeyebilmek için kendi öz evlatlarımızla seçime girebilmeli, örgütümün desteğini iliklerime kadar, damalarıma kadar, ruhuma kadar hissedebilir miyim?” dedi.