TBMM'ye 20 vekil hakkında fezleke gönderildi. Fezlekelerden 10'u CHP'li, 10'u da HDP'li vekiller için hazırlandı.  Fezlekeler Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Fezlekeleri Karma Komisyon’a sevk edilen CHP'liler Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, İstanbul Milletvekili Ahmet Ünal Çeviköz, Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Ordu Milletvekili Seyit Torun, İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu oldu.

KILIÇDAROĞLU İÇİNDE FEZLEKE HAZIRLANMIŞTI

2 gün önce de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yanı sıra 9 CHP’li milletvekili hakkında düzenlenen fezlekeler Meclis Başkanlığına sunularak Karma Komisyon’a gönderilmişti.

DOKUNULMAZLIĞIN KALDIRILMASI TALEBİ

Fezlekelerde milletvekilleri, “Cumhurbaşkanına hakaret”, “Halkı kin ve düşmanlığına alenen tahrik ve aşağılama”, “İftira”, “Sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret” suçlarından takibat yapılabilmesi için dokunulmazlıklarının kaldırılması talep ediliyor.