CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Salonunda basın toplantısı düzenleyerek geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyurduğu belediyelerdeki yemek faturalarıyla ilgili bir gelişmeyi açıkladı, eleştirilerini sıraladı.

Sancar yaptığı konuşmada şunları söyledi, “Geçtiğimiz hafta AK Partili bazı ilçe belediyelerimizin hoyratça yemek harcamalarını nasıl fatura ettirdiklerini, adeta belediyeleri babalarının çiftliği gibi yönettiklerini size arz etmiştim. Milletvekili olarak görevimiz milletimizin bir kuruşunun dahi birilerinin keyfine heba olmamasıdır. O günden bu yana tüm Türkiye teyakkuza geçmesine rağmen Denizli AK Parti Teşkilatından bir cevap gelmedi. Sadece Denizli Milletvekili Şahin Tin, bir gazete açıklaması yaparak ‘Faturayı adımı yazanlardan bu sahtekarlığı yapanlardan hesap soracağım’ diye beyanda bulundu. Faturalarda isminin olmasını sahtekarlık olarak kabul ediyor. Biz de bunun için toplantı yaparak ‘Bu faturalarda vekillerin adı niçin yazıyor dedik. Bu Çivril Belediyesinin Hesap Denetim Komisyonunda yer alan raporlarda adı geçen faturalar. Yani benim özel bulduğum bir şey değil. Olayların üstünden bir hafta geçti. Bu olaylarla ilgili bir işlem, teftiş, soruşturma var mıdır, yok mudur? Ortaya attığımız iddialar delilli ve tespitli iddialardır. Hiç kimsenin hiç kimseye iftira atmak gibi bir niyeti yok.”

“FOTOĞRAFI BULDUK”

Faturanın kesildiği gün ile ilgili sosyal medyadan paylaşılan yemek fotoğrafını gösteren Sancar, “Ben yine de araştırdım. Bu Kayseri Mantıcısının nerede olduğunu ve bu yemeği kimlerle yediğini buldum. Kuvvetle muhtemel değerli vekillerimizin adı buraya yazılmış ama kendileri yok. Bu yemek Ankara’da yenmiş. Fotoğrafta yer aldığını göre dönemin belediye başkanı dahil, Belediye Başkanının partili çalışanı mıdır, arkadaşı mıdır bilmiyorum. Bir grubun yediği bir yemektir. Ancak kendi ceplerinden bu yemeği karşılamaları gerekirken,  4 milletvekilinin ismi faturaya yazılarak temsili gider gösterme çabası sonrası belediye parayı ödüyor. Yani milletin parası harcanıyor. Bizim amacımız kimseye iftira atmak, lekelemek değil, amacımız doğruyu bulmak. Çivril’in o dönem belediye başkanı olan Sayın Gürcan Güven, açıklamada bulunuyor. Bu faturalar personelimizin sehven kestirdiği faturalar. Sehven 4 milletvekilinin adının yazıldığı fatura kesiliyor. Bunların takipçisi olacağım diyor. 4 milletvekilinin adını bir personel hangi cesaretle faturaya yazabilir? Sayın Şahin Tin, bana öfke kusacağına teşekkür et. Adının yazılı olduğu faturalar denetim komisyonlarında geçiyor, Çivril Belediye Meclisi toplantısında geçiyor. Günaydın!  Biz kamuoyuna duyuruyoruz. Sende bizden öğreniyorsun. Sana haber veren yok, arayıp 'bu doğru mu' diye soran da yok anlaşılan. Ama sayın Tin dahil AK Partili her hangi bir yönetici, Çivril’deki bu durum Babadağ’da 30 bin liralık kebap faturasıyla ilgili bir araştırma veya konun inceletilmesi üzerine bir girişimde bulundu mu? Buradan anlaşılan şu ki; sizin belediyelerinizde bu işlerden rahatsız olan yok” diyerek eleştirilerini dile getirdi.

“İFTİRACASIN” DİYEREK SERT ELEŞTİRDİ

Sosyal medya hesabından AK Partili Pamukkale Belediye Meclis Üyesi Birtan Şahan’ın CHP İstanbul İl Başkanı ile ilgili paylaşımına sert çıkan Sancar, “"Bakın elimde gördüğünüz fotoğraftaki kişi Birtan Şahan, bu şahıs AK Parti Pamukkale Belediye Meclis üyesi. AK parti içinde bir çtok yerde görev almış bir isim.  Şimdi AK Parti Pamukkale Belediye Meclis Üyesi Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda İstanbul İl Başkanımız Sayın Canan Kaftancıoğlu hakkında iftiralarda bulunuyor ki; insan kendini ‘edep ya hu’ demekten geri alamıyor.  AK Parti’li Pamukkale Belediye Meclis Üyesinin yazdığına bakın; ‘CHPKK’nın İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu pkk elebaşı duran kalkanın kucağında.’  Sayın Kaftancıoğlu bir anne, bir eş, bir siyasetçi ve her şeyden en önemlisi bir kadın. Bir ailesi, anne-babası, sosyal çevresi var. Siyaset millete ve memlekete hizmet etme sanatıdır. Siyaset karşındaki rakibine saygı duyma sanatıdır. Ben Birtan Şahan efendiden acilen bunu ispatlamasını istiyorum.. Kendini bilmez bir densiz ne kadar rahat karalayıp, iftira atıyor görüyor musunuz? Buradan bu densize sesleniyorum, yaptığın bu edepsiz iftiranın ispatını yapmaya mecbursun, yoksa sen müfterisin, yalancısın, iftiracısın” dedi.