40 milletvekiline sahip İYİ Parti’de yeni bir uygulama başlatıldı. İYİ Parti’de ‘zimmet modeli’ne geçildi. Milletvekili bulunmayan il ve ilçe teşkilatlarının daha verimli çalışması ve genel merkezle iletişim bağlarının güçlendirilmesi amacını da taşıyan model kapsamında milletvekilleri, hazırladıkları raporları Akşener’e sunacak. Ayrıca Vekiller sadece seçildikleri illerin değil kendisinin sorumluluğuna verilen bölgelerin sorunlarını da Meclis’e taşıyacak. Partide Yeni uygulamayla İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’e de görev verildi ve Denizli’den olduğu gibi artık Ağrı ve Iğdır’dan da sorumlu oldu. Öztürk, Denizli’den çok uzakta olan 1600 kilometrelik yolu sıklıkla tepecek.

İŞTE VEKİLLERİN YENİ İLLERİ

Bazı milletvekilleri ve görevlendirildikleri iller şöyle: Adana Milletvekili İsmail Koncuk-Kastamonu, Ankara Milletvekili Halil İbrahim Oral-Bitlis ve Siirt, Antalya

Milletvekili Tuba Varol Çokal-Zonguldak ve Bartın, Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin-Van, Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu-Kütahya ve Diyarbakır, Denizli Milletvekili Yasin Öztürk-Ağrı ve Iğdır, İzmir Milletvekili Aytun Çıray-Şanlıurfa, Kayseri Milletvekili Dursun Ataş-Hakkâri, Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan-Mardin.