AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli Ticaret Borsası’nı ziyaret etti. İlk olarak DTB başkanı İbrahim Tefenlili ile makamında görüşen Milletvekili Şahin Tin, daha sonra meclis toplantısına katıldı. Burada meclis üyelerinden tarım sektörünün taleplerini dinleyen Milletvekili Şahin Tin, gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulundu.

Toplumun tüm kesimlerini ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunduklarını belirten AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, “Tarım kesimi hükümet olarak büyük önem verdiğimiz sektörlerin başında geliyor. Tarımsal üretimi, milli üretim anlayışımızın temel taşı, kalkınmamızın da ana dinamiklerinden biri olarak görüyoruz. Sizi dinlemeye, sorun ve taleplerinize çözüm bulmaya geldik” dedi.

“ÜLKEMİZE SUİKAST YAPMAYA KALKIŞTILAR”

Dövizin Ağustos ayında bir anda 7 liranın üzerine çıkmasını hem ekonomimize hem de ülkemize açık bir suikast girişimi olarak nitelendiren Milletvekili Şahin Tin, “ABD bu tutumuyla ülkemizin egemenlik haklarına bir saldırı gerçekleştirmekte. Yaşanan gelişmelerin temelini siyasi bir hamlenin oluşturduğu apaçık bir gerçek. Yıllarca darbelerle yönettikleri ülkemizi 15 Temmuzda mağlup edemeyince böyle ekonomi üzerinden siyasi yollara başvurup yeni saldırı metotları deniyorlar. Türkiye’yi döviz kuru ve gece yarısı operasyonlarıyla, ekonomik saldırılarla cezalandırmak istiyorlar. Ancak milletimiz artık dönen oyunların farkında. Bu ve benzeri saldırılara karşı milli bir duruş sergileyerek daha duyarlı yaklaşıyor. Bu noktada Finans kuruluşları önemli görevler düşüyor. Üretim çarklarını döndürmek zorundayız. Finans kuruluşlarımız zorluk değil kolaylık sağlamak durumunda. Faiz artırımı ise oldukça yüksek. Bununla ilgili de süratle yeni yollar aranıyor ve yeni stratejiler geliştiriliyor. Kaos ortamı oluşturulmaya çalışanlara karşı hep birlikte direnerek hak ettikleri cevabı vereceğiz” diye konuştu.

“FIRSATÇILARA FIRSAT VERMEYECEĞİZ”

Yaşanan krizi kendi lehine fırsata çevirme derdinde olanların Türkiye’ye en büyük ihaneti yaptıklarını belirten Milletvekili Şahin Tin, “Fırsatçıların yaptığı ölçüsüz zamlar devletimizin dikkatinden kaçmıyor ve gereği yapılıyor. Milletin desteği olmadan bu süreçler atlatılamaz. Millet olarak bu saldırılara karşı milli bir rol üstlenmek durumundayız. Üretici, satıcı ve tüketici olmak üzere ticaretin tüm unsurları bu noktada birbirlerinin hakkına riayet etmek durumundadır. Kimse fırsatçılık yapmamalıdır. Şunu özellikle vurguluyorum; çıkış yolu ticari ahlakın tüm sektörlerde egemen olmasından geçiyor. Her şeye rağmen üretim konusunda son sürat çalışmalarımızı devam ettirmeliyiz. Yatırım konusunda hamleleri gerçekleştirmeye devam etmemiz gerekiyor. Özellikle ithalat ve ihracatla işi olmayan tüm firmalarımızın acilen ticaretlerinde Türk Lirasına geçmeleri büyük önem taşıyor. Tasarruflarımızı Türk lirasına dönüştürmeliyiz. Kafamızı bulandırmak isteyenlere fırsat vermeyelim. Yalan yanlış haberlere kanmayalım. Stokçuluk yaparak para kazanacağımızı ya da ticarette karlı bir hamle yaptığımızı düşünmeyelim. Gerekirse ülkemize yönelik böylesine sinsi bir saldırının yaşandığı dönemde daha az kazanç elde edelim, ancak üretim ve istihdamdan asla taviz vermeyelim.  Tüm bu yaşananlar gösteriyor ki aslında dünya da ticaretin güven zemini kaymıştır. Bugün Çin, Hindistan, Rusya ve Avrupa Birliği’ne bağlı bazı ülkelerde bu durumdan oldukça rahatsızdır. İnanıyorum ki ülke olarak bu dalgaları da aşıp, durgun sulara ulaşacağız” dedi.

“TARIMA DESTEĞİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Zor günlerden çıkışın üretimin artırılmasıyla, dışa bağımlılığın azaltılmasıyla mümkün olacağını vurgulayan Milletvekili Şahin Tin, “AK Parti hükümetleri döneminde bugüne kadar Denizli’mize 1,6 milyar liralık tarımsal destek verdik. Bazı tarım ürünlerine özel desteklemeler yapıyoruz. Çiftçimize mazot desteği sunuyoruz. Bu arada tarıma dayalı sanayi üretimini teşvik ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde AK Parti hükümetimiz, toprağımızı alın teriyle bereketlendiren çiftçilerimize tam destek vermeye devam ediyor. Arpa ve buğday prim desteğini bugün itibariyle 5 kuruştan 10 kuruşa çıkararak % 100 artırıyoruz. Yine üreticilerimize sahip çıkmaya devam ediyor, Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından ortaklarına arz edilen ve en önemli tarımsal girdilerden birisi olan DAP gübresinde yüzde 15‘e varan indirim yapılmasını sağlıyoruz. Buna göre; DAP Gübresi’nin tonu 3.250 TL’den 2.900 TL’ye düşmüş oluyor. Bu yeni alınan kararlarında çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. Üreten, bu ülkenin ekonomisine katma değer sağlayan herkesi desteklemeyi sürdüreceğiz. Reel sektörlere desteklerimiz artarak devam edecek” diye konuştu.

“HER ZAMAN BİZİMLE”

Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili de Milletvekili Şahin Tin’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti İfade ederek; “Denizli Ticaret Borsası olarak üreticilerimizin kazanç kapılarını genişletmek adına önemli hamleler gerçekleştiriyoruz. Borsa yönetimimizde ve Meclisimizde görev yapan tüm arkadaşlarımızla birlikte özveriyle çalışıyoruz. Her daim yanımızda olan ve bize desteğini esirgemeyen Milletvekilimiz Sayın Şahin Tin’e çok teşekkür ediyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu böylesi hassas bir dönemde yine yanımızda ve bizleri dinliyor, sorunlarımızı not alıyor ve çözüm noktasında üzerine düşen gayreti sarf ediyor. Kendilerine bu hassasiyetlerinden dolayı memnuniyetimizi ifade ediyor, ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.