Denizliaktuel.com - Deniz TOKAT

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, bir dizi ziyaret ve resmi program için Denizli’ye geldi. Genel Başkan Uysal’ı Demokrat Parti İl Başkanı Aşkın Çelik ve kalabalık bir parti grubu karşıladı. DP Genel Başkanı Uysal, programına ilk olarak Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın toplantısıyla başladı. Uysal basın toplantısında, Türkiye’de siyasi bir kutuplama ikliminin yaratıldığını, ülkenin ortak değerleri olan din, devlet, millet, cumhuriyet gibi meselelerin siyasi bir rekabet malzemesi haline getirildiğini vurguladı. Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik olumsuzlukları değerlendiren Uysal, ittifak söylentilerine açıklık getirdi.

“TOPLUMUN İTTİFAK TALEBİ VAR”

Türkiye’nin doğru bir siyasi akılla düzlüğe çıkabileceğini, teşkilat olarak yerel seçimler için tüm kadrolarıyla hazırlıklarını sürdürdüklerini söyleyen DP Genel Başkanı Uysal, “Yerel seçimlerle ilgili ittifaka yönelik kanunlarda bir düzlem yok. Ama toplumun bu noktada talebi olduğunu biliyorum. İktidarın karşısında kendini konumlandırmış vatan millet şuuruyla ülkenin geleceğiyle ilgili ciddi endişe duyan ciddi kesimlerin bu ortak paydaları genişletme talebini seçimlerde gördük. 24 Haziran seçimlerinde daha derinden hissettik. Bu çerçevede her siyasi parti kendi öncelikleri ve değerlerince gerekli değerlendirmeleri yapacaktır” dedi.

“İTTİFAKA KARŞI OLUMLUYUZ”

Yerel seçimlerde belirlenen kritik noktalarda ittifak yapılabileceğini ifade eden Uysal,  “Başta büyükşehirler olarak belirlenen çeşitli kritik noktalarda birlikteliklerin sağlanması noktasında talepler var. Önümüzde makul bir zaman dilimi var. Vatandaşların bu konudaki taleplerini göz önüne alarak gerekli değerlendirme yapılacaktır. Bugün itibariyle benim yapabileceğim değerlendirme, ortak payda ve ortak değerler çerçevesinde bu birliktelikleri kolaylaştırabilmek adına önümüzdeki süreçte bir olgunlaşma olursa, DP olarak biz de, kendi meşru kurullarımızla değerlendirmek kaydıyla olumlu bakabileceğimizi ifade edebilirim” diye konuştu.

“YENİ SİTEMİN BEDELİNİ VATANDAŞ ÖDEYECEK”

Parti olarak, demokrasi ve adaleti Türkiye’nin milli güvenlik şemsiyesi olarak değerlendirdiklerini kaydeden Uysal, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi modelini referandumda geçmesini engelleyemedik. Genel seçimde de fiilen hayata geçmesine engel olamadık.  Keyfi bir yönetimin maliyetini bugün patlamış işsizlik ve enflasyon olarak 2019 yılında da öngörebildiğimiz şartlarda daha ağır bir faturayla vatandaşlarımızın ve milletimizin ödeyeceği ortadadır. Bugün her açıdan çürümüş iktidarın, başa gelirken ortaya koyduğu yoksullukla mücadele, yolsuzlukla mücadele, yasaklarla mücadele edeceklerini iddia edenlerin bu iddiaların altında kaldığını görüyoruz” şeklinde konuştu.

İKTİDARA ZAM ELEŞTİRİSİ          

Tarımın stratejik bir alan haline getirilemediğine dikkat çeken Uysal, iktidara da zam konusunda eleştiri yöneltti.  Türkiye’nin yeniden dünyayla üreten bir güç olarak eklemlenmesi, kendisine yeni bir rota çizmesi gerektiğini vurgulayan Uysal, “Türkiye’yi üreten değil de tüketici bir unsur olarak yurt dışıyla eklemlemenin bedeli gıda enflasyonu olarak, tarımdan başlayıp üretici altyapısının üretici zincirlerinin çökmekte olduğu gerçeğini hepimiz görüyoruz. Bu sabah Enerji Bakanı Berat Albayrak, enerjide doğalgaz ve petrol olarak yılbaşına kadar zam yapılmayacağını belirtti. Hatırlatmak isterim ki şubat ayından bugüne kadar sadece enerji fiyatlarında yüzde 81 civarında bir enflasyon gerçekleşmiştir. Her vesileyle dolar ve petrol arttığında, doğal gaza mazota benzine zam yapma ihtiyacı olduğunu ifade edenler, doların ve petrolün döviz kurunun düştüğü noktada bu zamların niçin geri almakta imtina ettiklerini milletimiz adına sormak isteriz” şeklinde konuştu. 

DP Genel Başkanı ve Afyon Milletvekili Gültekin Uysal, basın toplantısının sona ermesinin ardından İYİ Parti il Başkanlığı’nı ziyaret etti.