İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi İlyas Haytan Toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısına Millet İttifakı Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar, CHP Merkezefendi  Belediye Başkan Adayı Şeniz Süzek Doğan ile çok sayıda CHP’li ve İYİ partili yönetici katıldı.

Merkezefendi ilçesinde CHP adayını destekleyeceklerini açıklayan Öztürk, şunları söyledi, “CHP ve İYİ Parti, yerel seçimler üzerine birleştiği Millet İttifakıyla seçimlere giriyor.İnşallah ülke genelinde büyük başarı yakalayacağız. Millet İttifakıyla  CHP ve İYİ parti arasında gerçekleşen uzlaşıyla 23 büyükşehir, 27 ilde ortak aday çıkarma kararı aldık.  119 ilçede CHP, 105 İlçede İYİ Parti adaylarıyla seçimlere gitme kararı alınırken, 92 ilçede ise iki parti de kendi adaylarıyla seçim yarışına katılmış olacak. Denizli’de ise ittifak çerçevesinde  9 İlçede CHP, 7 İlçede İYİ Parti, Buldan, Pamukkale ve Merkezefendi İlçeleri olmak üzere 3 yerde ise her iki parti kendi adayı ile seçime katılma kararı verildi. Büyükşehir’de ise millet İttifakı adayı Ümit Bahtiyar ile seçimlere gireceğiz. Ancak Merkezefendi İlçesinde ortaya çıkan anketler, halkın gösterdiği tavır ve CHP adayı Şeniz Süzek Doğan’ın kendi çalışmalarında ilçede çok çok önde olduğunu gördük. Bu nedenle ortaya çıkan tabloyu da göz önünde bulundurarak Merkezefendi kısmında aday çıkarmama kararına vardık. Burada CHP adayı Şeniz hanıma tam destek vereceğiz. Başarılarını diliyorum” dedi.

PAMUKKALE’YE ATIF YAPTI

Öztürk, özellikle Pamukkale İlçesine atıf yaparak şunları söyledi, “Bilindiği üzere seçime 61 gün gibi bir süreç var. YSK takvimine göre 10 Şubat’a kadar adaylarımızı açıklamamız gerekiyor. İnşallah o tarihine kadar diğer 2 ilçede de güç birliği anlamında önemli adımları birlikte atabiliriz. Güç birliği anlamında önemli ortak kararlar verebiliriz” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

CHP Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Şeniz Süzek Doğan ise, “Çok güzel bir tablo ile karşı karşıyayız. Burada Yasin beyin güzel sözleri ve güç birliğine verdiği destekten dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Onların güvenini kazandığımız için çok mutluyum. Sorumluluğu biliyorum. Millet İttifakı olarak,  31 Mart günü inşallah İYİ parti, CHP ve Merkezefendi kazanacak. Gece gündüz bu başarıya ulaşmak için çalışmaya aralıksız devam edeceğim. Yolumuz açık olsun” dedi.