Geçtiğimiz hafta ulusal bir televizyon programına konuk olan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın sözleri siyaset arenasında büyük yankı uyandırmıştı. Özkan’ın programda kullandığı “İYİ Parti malum olduğu üzere kasetlerle, kongrelerle MHP’yi dizayn etmeyi başaramayan FETÖ’nün kurduğu bir partidir” demesi üzerine tartışmalarda alevlenmişti. Özkan’ın, “ İYİ Parti’nin kendi kurucuları arasında yer alan Ümit Özdağ da İYİ Parti’nin FETÖ ilişkisini ifade etti. Genel Başkanları da belge ve bilgilerle FETÖ ile ilişkisi açığa çıkan İstanbul İl Başkanına sahip çıktı” ifadelerini kullanmıştı.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan’ın, “ “İYİ Parti FETÖ’nün kurduğu bir partidir” açıklamasını yapmasının ardından İYİ Parti Denizli İl Teşkilatı, Özkan hakkında;  “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik Aşağılama ve İftira” suçlarını işlediği gerekçesiyle Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyusunda bulundu.

YASİN ÖZTÜRK’TEN ÖZKAN’A ‘BUKALEMUN’ BENZETMESİ

Bu sözler sonrası Özkan’a en ağır tepki ise İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ten geldi. Öztürk geçmişe atıfta bulunarak, “FETÖ TSK’ya operasyon çekerken dönemin Hukukçular Derneği Başkanı Cahit Özkan, Fenerbahçe Orduevi önünde, Samanyolu TV’de FETÖ kumpasını savunuyor. Aynı adamın bıyıklı hali partimize arsızca iftira atıyor. FETÖ parti kursaydı ilk vekili her kalıba girebilen bu çok yüzlü bukalemun olurdu” sözleri ile sert bir cevap vermişti.

ÖZKAN’IN İDDİALARININ PEŞİNİ BIRAKMADI

İYİ Parti Denizli İl Teşkilatı, Özkan’ın sarf ettiği sözler sonrası; Denizli Adalet Sarayı önünde bir araya geldi ve AK Parti Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan hakkında ‘Halkı, kin ve nefrete sürükleyici açıklama yapmak’ suçundan ayrı ayrı suç duyurusunda bulundu. İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık ve partililerde adliye önünde bir araya geldi ve tepkilerini dile getirdiler.