Pamukkale İlçesinde 2 gün ziyaretlerini sürdüren CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca; Pamukkale, Akköy, Karahayıt, Gözler, Akçapınar, Belenardıç, Uzunpınar, Kurtluca, Güzelpınar mahallelerinde sorunları yerinde dinledi. Termal Turizmin gözbebeği, her yıl binlerce vatandaşı ağırlayan Karahayıt'ta dükkanların boş, tezgahların yalnız bırakıldığını söyleyen Gülizar Biçer Karaca, toplumun farklı kesimlerinin AKP’nin yanlış ekonomi politikalarının mağduru haline gelmesine isyan ettiğini ifade etti.

KÜÇÜK ESNAF ÖLDÜ, KODAMANLAR AYAKTA

Fatih Coşkun’dan Şeffaf Belediyecilik Sözü Fatih Coşkun’dan Şeffaf Belediyecilik Sözü

Karaca’ya dertlerini aktaran Karahayıt Mahallesinde kafe işletmecisi Hülya Yüksel, “Biz sahile gittik üç gün önce, bir kızımla kendim, 700 küsur lira hesap ödedim. Ama ben burada 20 liraya gözlemeyi satamıyorum. Biraz önce, ‘20 liraya meşrubat sattım’ diye vatandaş dert yandı.  Dün şurada 25 liraya çayla gözleme içti, levhamın fotoğrafını çekti gitti. Böyle bir şey olur mu? Ama ben orada 700 küsur lira hesap öderken adama hiçbir şey diyemedim, çıkardım verdim. Çünkü büyük turizm kazanıyor, küçük turizm ölüyor. Biz ölüyoruz. Ama bütün kodamanlar ayakta. Ben geçen sene şuraya 50 masa oturtuyorsam bunun 40’ı gurbetçiydi. Bu sene gurbetçi de yok. Neden? Parası değerli, beş yıldızlı otele gidiyor. Pansiyonlar boş. Her yer boş. Kimse para kazanamıyor. Bizim şu cadde, şu anda iğne atsan yere düşmezdi.

KARAHAYIT’TA PANSİYONLAR BOŞ

Karahayıtlı esnaf Ramazan Erdoğan ise,  “Burası Karahayıt. Türkiye’nin en meşhur yeri ama en kötü yeri. Bakın şu milletin haline, sudan çıkmış balık gibiyiz. Hani ekonomimiz nerede? Karahayıt’ın bir tek tanıtımı yok. Belediye burayı çıktım diye benden 500 lira para cezası aldı. Bu ne, ben nerede yaşıyorum? Bu sene turizm çok güzel, gördüğünüz gibi yatıyoruz. Hani turizm nerede, patlama nerede? Bu milletin ekonomik durumu; bir kilo domates alamayan adam. Şu pantolonu ben üç seneden beri 70 liraya satıyorum, 80 liraya. Yüzde 300 enflasyon var, bu pantolonun en az 300 lira olması lazım. Hani bu milletin hali nerede? Elektrik para, su para, her şey para. Ama 100 liraya orada satamıyor adam. Yani işlerimiz iç açıcı değil. Şuradaki esnafın yüzde 40’ı seneye dükkan açamaz” diye konuştu.