MHP'nin 13. Olağan Büyük Kurultayı Ankara Spor Salonu'nda yapıldı. Kurultayda Türk bayrakları ile Atatürk, MHP'nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş ve Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin posterleri asıldı.Salonda, "İstiklal için birlik, istikbal için dirlik","Kazanan Türkiye olacak", "Terörle mücadele andımız milli beka ahdimiz", "Türk gençliği tek yürek büyük Türkiye kutlu dilek", "Safımız belli, tarafımız belirgin sevdamız millettir", "Cumhur İttifakı'nda birlik Türkiye'de dirlik", "Birlikte başardık,1923. Birlikte başaracağız 2023" ve "Cumhur İttifakı milli iradenin güvencesidir" sloganlarının yazılı olduğu afişler yer aldı.

Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli, üst kurul delegelerinin tamamının imzasıyla genel başkanlığa yeniden aday gösterildi. Tek aday olan Bahçeli, 1277 oyla yeniden genel başkan seçildi.

DENİZLİ LİSTEDE YER ALMADI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kurultay’da yeni A Takımını da belirledi.  Genel Başkan Bahçeli, 75 kişilik Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) 42 kişinin üzerini çizdi. Denizli’de MYK’da tamamen çizik yiyen il oldu. Bir önceki MYK listesinde yer alan Denizlili iki isim Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan ile Gülay Özcan yeni listede yer almadı. Ayrıca Bahçeli yeni MYK’da hiçbir Denizlili isme yer vermedi. Bu durum Denizli parti tabanında temizlik ve yenilenme olarak karşılık bulduğu ileri sürüldü.