Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’nun İçişleri Bakanlığı'nın kesin hesap ve 2019 yılı bütçesini görüşmek için toplantıda konuşan AK Parti Denizli Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Nilgün Ök, uyuşturucuyla ve kadınlara yönelik şiddetle mücadeleye karşı geliştirilen UYUMA ve KADES projelerinin çok önemli sonuçlar getireceğini söyledi. Milletvekili Ök, “özellikle UYUMA ve KADES projelerinden dolayı size çok teşekkür ediyorum, bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Hem KADES’i hem de UYUMA’yı duyurmalıyız. KADES’in panik butonundan belki de kadınlar için çok daha önemli olduğunu, UYUMA’nın da öyle; çocuklarımız için, çevrede buna maruz kalan aileler için de önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

TRAFİK CANAVARLARIYLA MÜCADELEDE ÖNEMLİ BAŞARILAR EDİNİLDİ

İçişleri Bakanlığı'nın Ulaştırma Bakanlığı ile koordineli gerçekleştirdiği çalışmalar neticesinde trafik kazalarında önemli çalışmalar olduğuna dikkat çeken AK Parti Denizli Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Nilgün Ök, “Trafikte hem Ulaştırma Bakanlığımızla birlikte; bölünmüş yollarla birlikte trafik kazalarını azaltma yönünde bizim ciddi çalışmalarımız olmuştu. Sizlerin bu son dönemde bunun üzerine hassasiyetle gitmiş olmanızdan ve -bunun somut örneklerle- trafik canavarıyla ilgili mücadelenizden dolayı da teşekkür ediyorum, çok sağ olun” dedi.

“KAYYUMLAR SAYESİNDE BELEDİYECİLİĞİN NASIL YAPILDIĞINI GÖSTERDİK”

AK Parti Denizli Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Nilgün Ök, kayyum atanan belediyelerinde göz kamaştırıcı hizmetleri gerçekleştirdiğini belirtti. Milletvekili Ök, “Belediye başkanının, belediyenin bütçesini oy aldığı belediyesine hizmet götürme anlamında kullanması gerektiğini düşünenlerdenim, zaten öyle de olmalıdır. Biz bugün sizin sunumunuzda da gördüğümüz üzere mali rakamların ne kadarının belediyede o kişilere oy veren vatandaşlarımızın doğrultusunda ne kadar az kullanıldığını rakamlarla verdiniz ve dendi ki: “Kayyumlar kredi kullanıyor.” E kullanılacak. Krediyi kim için kullanıyor kayyumlar? Hizmet götürmek için. Ben sunumda gördüm ama sizin sosyal medya hesabınızda da takip ediyorum, sürekli paylaşıyorsunuz. Bu sokak sağlıklaştırmaları, öncesi ve sonrası, burada öncesi yoktu ama sonralarını gördük. Tunceli’de, Bitlis’te yaşananan. Gerçekten hizmet gitmiş. Aslında bizim onlara belediyeciliğin ne demek olduğunu kayyumlar sayesinde göstermiş olduğumuza inanıyorum. Ha, bu bizim oradaki yaşayan vatandaşlarımıza olan saygımızı gösterir. Nasıl insani koşullarda, nasıl güzel ortamlarda, nasıl bir çevrede, nasıl bir belediyede, şehirde yaşanması gerektiğinin göstergesidir” diye konuştu.