Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan toplantı salonunda yapılan basın açıklamasında, Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ve Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı basın mensuplarının karşısına geçti. 15 Temmuz 2016 gecesinde Denizli’de gerçekleşen olayların kronolojini anlattıkları bir kitapçık yayımladıklarını söyleyen Tin, “15 Temmuz, Türkiye açısından kara bir gece, talihsiz, acı bir gece oldu. Türkiye’nin demokratik sürecine engel olmak isteyenlerin kalkıştığı bir darbe girişimidir. Halkın seçmiş olduğu Ak Parti iktidarını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı zorbalıkla ortadan kaldırma girişimidir. Bu girişim milletimizin direnmesiyle ve meydanlara çıkmasıyla başarıya ulaşamamıştır” diye konuştu.

GECE SABAHA KADAR ÇARDAK’TA İKNA ETMEYE ÇALIŞTIK

15 Temmuz gecesi Denizli’de yaşananları da dile getiren Tin, “O gece biz Çardak’ta askerleri sabaha kadar ikna etmeye çalıştık. Askerler bunun bir tatbikat olduğunu ve geri adım atmayacaklarını belirtti. Biz, bunun bir darbe olduğunu, bir an önce silahlarını bırakıp teslim olmaları gerektiğini, bu şekilde mahkeme sürecinde kendilerinin yararına olabileceğini söyledik. Onlar teslim olmadı ve sabah saat 10.30 gibi silahlarını bırakıp teslim oldular.” dedi. O gece vatandaşların darbeye nasıl karşı geldiğini de anlatan Tin, “Milletimizin o geceki kahramanlığını ‘Şükür Şafağı Gördük’ adlı bir kitapçıkta sırasıyla anlattık. Türkiye o gece büyük bir tehlikeden kurtuldu” diye ifade etti.

İLK İDDİANAME DENİZLİ’DEN

15 Temmuz darbe girişiminden sonra ilk iddianamenin Denizli tarafından hazırlandığını söyleyen Tin, “Rahmetli başsavcımız Mustafa Alper’in gayretleriyle ilk iddianame hazırlanıp yargıya sunuldu. TBMM’de kurulan Darbeleri Araştırma Komisyonu’na ilk çağrılan milletvekili de ben oldum. Denizli’de yaşanan olayları, Çardak’taki operasyonu, halkımızın kahramanlıklarını, teşkilat başkanlarımızla, kamu kurumlarımızla nasıl tek yumruk olup bu ayaklanmayı birlik ve beraberlik içinde savuşturduğumuzu anlattık. “ dedi. Tin son olarak, “İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ dediği gibi, Allah bu millete bir daha darbe yaşatmasın” şeklinde konuştu.