AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Acıpayam ilçesinde yaşanan depremin ardından yapılanlara ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde söz alarak konuştu. Deprem bölgesinde yapılanların görmezden gelinemeyeceğini ifade eden Milletvekili Şahin Tin; “Depremden etkilenen vatandaşlarımız için yapılanlar ortadayken hiçbir şey yapılmamış gibi siyasi söylem üretmek kimseye yakışmaz. Depremin siyaseti olmaz” dedi.

“İLK ANDAN BERİ ORADAYIZ”

TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında depremin meydana geldiği ilk andan itibaren depremzede vatandaşları hiçbir zaman yalnız bırakmadıklarını belirten Milletvekili Şahin Tin; “Bilindiği gibi, 20 Mart tarihinde Acıpayam ilçemizde 5,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin hemen ardından 25 dakika gibi kısa bir süre içerisinde şahsım, Grup Başkanvekilimiz Cahit Özkan, Ahmet Yıldız ve Nilgün Ök vekillerimiz ile Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan bölgeye ulaştık. Mahallelerimizi ve vatandaşlarımızı ziyaret ederek, incelemelerde bulunduk.  AFAD, Kızılay, Çevre ve Şehircilik il müdürlüğümüz ve Acıpayam Belediyemiz ile Denizli Büyükşehir Belediyemize bağlı ekipler burada hemen çalışmalara başladılar. Aynı gün Bin 640 adet çadır,  3 bin 32 adet battaniye, bin 358 adet yatağı depremzede vatandaşlarımıza ulaşmasını sağladık. Ayrıca 3 Bin 500 kişiye yaklaşık 1 ay boyunca her gün 3 öğün yemek hizmeti verilmesini sağladık” dedi.

“TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA”

Milletvekili Şahin Tin konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 8 Ekim’de Meclis Grup toplantısında yaptığı konuşmasını da sert bir dille eleştirdi. Milletvekili Şahin Tin; “İçişleri Bakanımız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız bölgeye geldi ve bizzat mahalle mahalle yıkılan evleri, depremzedeleri dolaştılar ama ne yazık ki; Sayın Kılıçdaroğlu, 8 Ekim’de mecliste düzenlediği grup toplantısında yaptığı konuşmasında dedi ki: “Efendim, bakanlar geldi, makam araçlarından inmeden gittiler.” Böyle yanlış, saptırma bir konuşma ya da söylem olamaz. Talihsiz bir açıklama” dedi.

“YANLIŞ BİLGİ PAYLAŞIYORLAR”

Bakanların ve Milletvekillerinin ziyaretlerine ilişkin maksatlı ve gerçek dışı söylemler yayılmaya çalışıldığını ifade eden Milletvekili Şahin Tin, deprem bölgesine yapılan ziyaretlere ilişkin fotoğraflar göstererek, “İşte bakın! İçişleri Bakanımız halkımızın içerisinde, vekillerimiz yine aynı şekilde ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımızın nasıl halkla beraber dolaştıklarını burada görebiliyorsunuz. Burada birçok yanlış bilgiler var. Ziyaretler ve yapılanlar manipüle edilmek isteniyor. Bir vekilimiz CHP'li bir belediye başkanını övmekte, AK Partili belediyelerimizin yaptıklarını hiç görmemekte. Bir deprem afeti üzerinden böylesi bir politika yapılmasının doğru olmadığını buradan ortaya koymak istiyorum. Bu, ne yazık ki; Türkiye’de çok acı bir siyaset tablosunun ortaya konulduğunu da göstermektedir” dedi.

“3 MİLYON 800 BİN TL AKTARILDI”

Devletin tüm imkânlarını depremzedeler için seferber ettiğini belirten Milletvekili Şahin Tin; “Acıpayam’da depremden etkilenen vatandaşlarımız için 3 milyon 800 bin TL ödenek aktarıldı. Gelen bu ödenek ile 268 adet konteynerin temini ve altyapıları oluşturuldu. Şu ana kadar konteyner sevkiyatı için 755 bin TL, konteynere elektrik bağlamak için 102 bin TL, su ve kanalizasyon için 372.400 TL, konteyner tamiratları için 301 bin TL, konteynerin elektrik faturası ödemeleri için 18.160 TL harcanmıştır. Acıpayam Belediyesi’ne de enkaz kaldırma, genel ihtiyaçlarının karşılanması için AFAD tarafından 400.000 TL aktarıldı. Yine, depremzedeler için Sosyal Yardımlaşma Vakfınca 1 milyon 400 bin TL nakdî ödeme yapılmıştır. Ayrıca, 450 bin TL de AFAD tarafından herhangi bir acil kullanım ihtiyacı için bekletilmektedir. Kısacası toplamda 3 milyon 350 bin TL ödenek bu şekilde Acıpayam'daki depremzedelerimiz için harcanmıştır. İçme suyu da ücretsiz olarak Denizli Büyükşehir Belediyemiz tarafından karşılanmaktadır. Konteynerlerde kalan vatandaşlarımızın her ay 80 TL elektrik paraları da karşılanmaya devam ediliyor” dedi.

“440 KONUT DEPREMZEDELERİN EMRİNDE”

TOKİ tarafından Acıpayam’da yapılan konutların depremden etkilenen vatandaşların emrine sunulduğunu belirten Milletvekili Şahin Tin; “Acıpayam ilçemizde TOKİ tarafından yapılmış 440 konut var. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum Denizli’ye geldiğinde, ‘TOKİ tarafından Acıpayam’da inşa edilen 440 konutu hemen depremzedelerin emrine veriyorum’ dedi ve 2020’nin ilk çeyreğinde bu 440 konuttan isteyen her depremzede vatandaşımıza, Acıpayamlı hemşehrimize talepleri halinde belirlenen koşullar ve şartlar çerçevesinde verilecektir” dedi.

“HAK SAHİPLİĞİ SORUNUNU AŞACAĞIZ”

Hak sahipliği konusunu da yasal düzenlemeyle aşacaklarını belirten Milletvekili Şahin Tin; “Deprem bölgesinde hasar gören 960 hane tespit edilmiş durumda. Ancak DASK sigortası yaptıran hane sayısı ise sadece 24’dür. Burada hak sahipliği problemi doğmaktadır. DASK sigortası olmayan depremzede vatandaşlarımızın da mağduriyet yaşamaması, hak sahipliği kapsamı dışında kalan ev sahiplerinin de yardım alabilmesi için, burada Milletvekilleri olarak hepimize büyük görev düşüyor. İnşallah siz değerli vekillerimizin de katkısıyla Acıpayam, Bozkurt ve Çardak’la ilgili özel bir yasa çıkartarak hak sahipliği problemini de aşmış olacağız” dedi.