AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Tavas ilçe teşkilat mensuplarıyla ilçe binasında biraraya geldi. Yeni göreve gelen İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Büyüktarakçı ve yönetim kurulu üyelerine görevlerinde üstün başarılar dileyen Milletvekili Şahin Tin, “Önceki dönemlerde olduğu gibi yeni dönemde de görev alan siz teşkilat mensuplarımız ile birlikte nice güzel icraatlar gerçekleştireceğimize yürekten inanıyorum. Bugüne kadar teşkilatımızda emeği geçen ilçe başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerine ve tüm mensuplarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“HIZLI TOPARLANMA SÜRECİ YAŞIYORUZ”

Burada yaptığı konuşmasında ülkenin yaşadığı sorunların aşılamaz nitelikte olmadığını belirten Milletvekili Şahin Tin; “Piyasalarda iç ve dış spekülatif baskılar yüzünden dalgalanmalar olsa da çok şükür hızlı toparlanma süreçleri yaşıyoruz. İşsizlikle amansız bir mücadele veriyoruz, ihracatımız rekor üstüne rekorlar kırmaya devam ediyor. Attığımız her adımla milletimizin yüzünü ak etmenin gayretindeyiz. Çalışanlarımızın geçim seviyesini yükseltmek için her türlü tedbiri alıyoruz. Asgari ücrette yüzde 26 artış sağladık. Üç çocuklu asgari ücretli bir çalışanımızın aylık vergi yükünü sıfıra indirdik. 2019 ve 2020 yıllarında ilk defa işe girecek olan her işçinin asgari ücret üzerinden tüm sigorta ve vergi giderlerini devletimiz üstlenecek. Yine kadın, genç ve engelli istihdamındaki teşvik süresini de 12 aydan 18 aya çıkartılmasını sağladık” dedi.

“DESTEK KAPILARINI SONUNA KADAR AÇTIK”

Yatırım, üretim ve istihdam teşviklerinin devam ettiğini belirten Milletvekili Şahin Tin; “Pek çok sektörde piyasalara destek olmak için ÖTV, KDV ve harç indirimleri yaptık. Esnafımızın 9 bin liraya kadar olan kazancını vergi dışı bıraktık. Genç girişimcilerimize destek kapılarını sonuna kadar açtık. Yatırımcı ve işletmecilerin maliyetlerini azaltmak için her türlü adımı attık ve atmaya da devam ediyoruz. Bununla birlikte imalat sanayiinde 2019 yılı boyunca AR-GE faaliyetlerinde süre sınırı olmaksızın yeni makine ve teçhizat alımlarında KDV alınmayacak. Vatandaşlarımızın birincil ihtiyaçlarını önceliğimiz olarak görüyoruz. Bu bağlamda elektrik fiyatlarında, konutlarda yüzde 10 indirim, konutlarda ve küçük-orta ölçekli işletmeler ile ticarethanelerde doğal gaz kullanım fiyatında da yüzde 10’luk bir indirime gidilmesini sağladık” dedi.

“EDEPTEN YOKSUN ÜSLUPLA BİR YERE VARILMAZ”

Muhalefetin edepten yoksun bir üslup kullanarak bir yere varamayacağını belirten Milletvekili Şahin Tin; “Kavga dili bu ülkeye hiçbir zaman fayda sağlamadı. Türkiye’de muhalefet sorunu var. Meselelere dikkatle yaklaşıp akılcı çözümler sunan bir muhalefetin olmayışı maalesef ülkenin kanayan bir yarası. Yalan yanlış demeçlerle milletimizi kandırabileceğini kimse düşünmemelidir. Milletimiz kimin ne yaptığını çok iyi biliyor ve görüyor. Şayet karşımızda edep kurallarını belirlemiş, nitelikli bir üsluba sahip muhalefet muhatabımız olsaydı ülkemize ve milletimize daha güzel hizmetler sunmanın yolları sonuna kadar açılmış olurdu. Varsa yoksa kendini bilmez konuşmalar, eleştiriler ve ihanet rüzgârına yelken açar nitelikte sokak eylemlerine teşvikler. Artık muhalefet kendine gelerek, milli meseleler etrafında bir ve beraber olmanın önemini kavramalıdır. Muhalefet artık demokrasimizin gelişmesine engel olmaktan vazgeçmelidir” dedi.

“ASLA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK”

Bütün sınavlarda düşük not bile alamayan muhalefetin son dönemde terör örgütlerine ve uzantılarına el uzatıyor olmasının izah edilebilir bir yanının olmadığını dile getiren Milletvekili Şahin Tin; “Muhalefet artık gezi olayları gibi ‘Zulüm 1453’te başladı’ yazan vatan ve millet düşmanlarına verdiği desteklerle bir an önce yüzleşmelidir. Kandil’den talimat alanlara, Kandil diliyle konuşanlara, çukur siyaseti yaparak Kürt kökenli vatandaşlarımızı sözde yalanlarla kandırmaya çalışanlara, ülkeye ihanet eden hainlere ve onların tüccarlarına ne söyleyecek sözümüz, ne de tahammül edecek değiliz. Ülkemize tehdit oluşturan her davranışın bir karşılığının olacağını özellikle hatırlatmak isterim. Devletimiz ihaneti asla affetmeyecek, hainlere hak ettikleri cezayı da vermeye devam edecektir. Kimse bizim birliğimizi bozmaya çalışamaz. Buna asla fırsat vermeyiz” dedi.