Denizli Engelliler Spor Kulübü yönetim ve sporcuları Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Ampute Futbol 2. Lig’inde 2. Olarak Denizli’yi 1.Lig’de temsil etmeye hak kazanan kulübün başkanı Ramazan Altuğ, yeni yönetimini tanıtarak hedeflerinden söz etti.

YENİ YÖNETİM TANITILDI

Bireysel ve takım sporlarında başarılı sporcular yetiştiren Denizli Engelliler Spor Kulübü’nün yeni yönetimi Başkan Ramazan Altuğ, Başkanvekili Çağatay Hozer, Sponsorluklardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Niyazi Gümüşer, Genel Sekreter ve Basın Sözcüsü Ayhan Çimendağ, Ar-Ge ve Projelerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Kırmızı’dan oluşuyor. Kulübün yeni yönetimi ile hedef büyüttüğünü belirten Altuğ, hem takım hem de bireysel sporlarda milli takımlara sporcu kazandırmak istediklerini söyledi.

“ZORLUKLARA RAĞMEN BAŞARDIK”

Geçen sezonu büyük zorluklar içerisinde geçirdiklerini ancak, 2. Olarak üst lige çıkamaya hak kazandıklarını belirten kulüp başkanı Altuğ “Geçtiğimiz sezon özellikle ampute futbol takımımız büyük zorluklar yaşadı. Deplasman maliyetleri başta olmak üzere yaşadığımız maddi sorunlara rağmen sporcuların özverisi sayesinde üst lige çıkmayı başardık. Çoğu belediyeler tarafından desteklenen kulüplere karşı verdiğimiz mücadele ile Denizli’yi 1. Lig’de temsil etmeye hak kazandık. Bu sezonun son sezonumuz olmaması için elini taşın altına koyacak isimlere ihtiyacımız vardı. Hepsi kendi alanında başarılı işlere imza atan isimlerden oluşan yeni yönetimimiz ile zorlukların üstesinden geleceğimize inanıyoruz” dedi.

“KURUMLAR DESTEK VERMELİ”

Ampute Futbol 1. Lig’inde rakiplerinin kurumsal sponsorluklar ile desteklendiğinin altını çizen Ramazan Altuğ “Bu kulüplerle yarışabilmemiz için desteğe ihtiyacımız var. Pamukkale Belediyesi tekerlekli sandalye basketbol takımı kurdu ve 3 yıldır destek oluyor. Bu sayede pek çok engelli vatandaş sokağa çıkmaya başladı. Bizim faaliyet gösterdiğimiz 8 branşta faaliyet gösteren başka kulüp yok. Denizli’yi temsil etmek, engelli vatandaşları sporla tanıştırmak için desteğe ihtiyacımız var. Eğer bu desteği alabilirsek, Paralimpik Olimpiyatlarında şehrimizi ve ülkemizi temsil edecek sporcular yetiştirebiliriz. Temel hedefimiz olimpiyatlara sporcu yetiştirmek” dedi.

ŞİMDİ Kİ HEDEF BİRİNCİ OLMAK

Birkaç aylık çalışma ile ilk kez katıldığı bilek güreşi yarışmasında Türkiye 2. Olan engelli sporcu Servet Oğuzhan Diker “Bilek güreşi yarışmasına kısa süre kala çalışmaya başladım. Katılıp katılmamakta kararsızdım. Başkanım ikna etti ve ilk yarışmamdan Türkiye 2. Olarak döndüm. Eğer kulüp olarak desteklenirsek, Türkiye şampiyonluğu için mücadeleme devam edeceğim” dedi.

“HEPİMİZ ENGELLİ ADAYIYIZ”

Ampute futbol takımının kalesini koruyan engelli sporcu Ebubekir Temel ise kendisinin 2013 yılında iş kazası geçirerek elini kaybettiğini söyledi. Temel “Kötü şeyler başımıza gelmeden değeri anlaşılmıyor. İş kazasında elimi kaybettikten sonra, yazı yazmayı yeniden öğrendim. Amatör liglerde futbol oynuyordum, şimdi ampute takımında kaleciyim. Hepimiz birer engelli adayıyız. Bunu unutmadan, hareket etmek, engellilere destek olmak çok önemli” diyerek herkesin birer engelli adayı olduğunu hatırlattı.

“PROJELER ÜRETEREK KULÜBÜ KURUMSAL YAPIYA KAVUŞTURACAĞIZ”

Basın mensuplarından gelene soruya cevap veren basın sözcüsü Ayhan Çimendağ ise “Engelli sporcuların desteklenmesi için elimizi taşın atına koyduk. Sponsorluk çalışmalarımız başladı. Eğer bu çalışmalardan istediğimiz sonuçları alabilirsek, Süper Lig’de Denizli’yi temsil edecek imkânlara kavuşmuş olacağız. Ancak öncelikli hedefimiz, Ar-Ge ve proje çalışmaları ile kulübün kendi kaynakları ile ayakta duran bir yapıya kavuşması. Bu konuda Ramazan Kırmızı arkadaşımız çalışmalar yapıyor. Orta vadede kimseye ihtiyaç duymadan sporcularına sahip çıkabilecek bir kulüp olmak istiyoruz. Bunu sağladığımız takdirde kulübü kurumsal bir yapıya kavuşturacağız” dedi.