Rusya’nın Soçi kentinde 2-4 Şubat 2018 tarihlerinde düzenlenecek 45.  Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Avrupa Karate Şampiyonası’nda Denizlili Karateciler Muhammet Kaya ve Mehmet Batuhan Özdemir madalya için tatamiye çıkacak.

Hedef Olimpiyatlar

Arjantin’de düzenlenecek 2018 Yaz Gençlik Olimpiyatları öncesi son sınav olan Avrupa Şampiyonası’nda, Muhammet ve Mehmet Batuhan, olimpiyatlar için puan savaşına girecek. İspanya’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda, katada kazandığı şampiyonlukla ay yıldızı göklere taşıyan Batuhan Avrupa şampiyonasında da aynı iddiasını sürdürüyor. Kocaeli’de düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda +84 Kg’da altın madalyaya uzanan Muhammet ise, Soçi’de şampiyonluk kürsüsüne uzanarak başarılarına bir yenisini daha eklemek istiyor.

TÜRK KARATESİ ZİRVEYE DOĞRU

 Karate’ye olan ilgi her geçen gün artarken, Türkiye uluslararası puanlamada 195 ülke arasında, Fransa’nın hemen ardından ikinci sırada bulunuyor. Soçi’deki Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’nin performansı, Arjantin’de düzenlenecek 2018 Yaz Gençlik Olimpiyalarına katılacak sporcu sayısını da etkileyecek.

İBANOĞLU GENÇ KARATECİLERE İNANIYOR

Avrupa Karate Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek Denizlili karatecileri arayarak başarılar dileyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Muhammet ve Batuhan’ın milli formanın değerini çok iyi bildiğini, Soçi’deki şampiyonada ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığını söyledi.