Son yıllarda gittikçe daha popüler hale gelen ülkemizde de hayran kitleleri yaratan kriket sporunda önemli bir organizasyon daha Denizli’nin ev sahipliğinde yapılacak. 14-18 Aralık 2022 tarihleri arasında Kadınlar U19 ve Büyükler Kriket Açık Alan Türkiye Şampiyonası Şemikler ve Akköy Futbol Sahalarında gerçekleşecek.

Kadınlar Kriket Açık Alan Türkiye Şampiyonası 14-18 Aralık 2022 tarihleri ​​arasında Denizli’nin ev sahipliğinde yapılacak. 9 takımdan 157 sporcuyu buluşturacak organizasyon için hazırlıklar devam ediyor.

İLMAN, “ÖNEMLİ BİR ORGANİZASYONA DAHA HAZIRIZ”

Üst üste birçok sportif organizasyona ev sahipliği yapan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde Kriket Türkiye Şampiyonası için hummalı bir hazırlık var. Çalışmaları yakından takip eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Denizli’de tesis altyapısı ve tecrübeli kadroları ile Kriket Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını kaydederek, yarışmalara katılacak tüm sporcu, antrenör ve kulüplere başarılar diledi.

Kadınlar Kriket Açık Alan Türkiye Şampiyonası 14-18 Aralık 2022 tarihleri ​​arasında Denizli’nin ev sahipliğinde yapılacak. 9 takımdan 157 sporcuyu buluşturacak organizasyon için hazırlıklar devam ediyor.

KRİKET NEDİR, NASIL OYNANIR?

Kriket, temelde tıpkı futbol gibi 11 kişinin karşılıklı oynadığı bir spor dalı. İngilizlerin icat ettiği bir oyun olan kriket, sopa ve top yardımıyla, 20 metre uzunluğunda bir alanda oynanıyor. Oval bir sahada karşı karşıya gelen oyunculardan, sahanın bir ucunda yer alan atıcı topu sahanın öbür ucunda bulunan vurucuya fırlatır. Amaç topu vurucunun arkasında bulunan ve Wicket denen kale benzeri düzeneğe değdirmektir.

8 İLDEN 157 SPORCU KATILACAK

Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu koordinesinde Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleşecek şampiyona ile ilgili hazırlıklar devam ediyor. Şemikler ve Akköy Futbol Sahalarında oynanacak maçlara 8 ayrı ilden 9 takım 157 sporcu katılacak.

İŞTE KATILACAK KULÜPLER

Gaziantep Nizip Spor Lisesi Kulübü

Malatya Gençlik SK

Gebze Gençlik SK

Denizli Uğur Okulları SK

Denizlispor Kongre Kararı Aldı Denizlispor Kongre Kararı Aldı

Denizli Anadolu Pars SK

Ankara Gençlik SK

Bolu Gençlik SK

Amasya Gençlik SK

Afyon Spor Lisesi Kulübü