Tavas Belediyesi’nin temiz enerji ve yeşil çevre sloganıyla yola çıktığı 1 megavat gücündeki güneş enerji santrali görkemli bir törenle hizmete açıldı.

Tavas Belediyesi tarafından yıllık 1 milyon 200 bin liralık elektrik tasarrufu sağlayacak güneş enerji santrali düzenlenen törenle açıldı. Güneş enerji santrali, 87 bin metrekarelik alanda 4 bin 400 panelden oluşuyor. Tavas Belediyesi Güneş Enerji Santralinin açılışına Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Başkanvekili Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Hasan Karahan, AK Parti Denizli Milletvekilleri Cahit Özkan, Şahin Tin, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İlçe Kaymakamları, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğu, İlçe Belediye Başkanları, protokol ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “Enerji santralini kurduğumuz alan önceki dönemlere kadar çöp toplama alanıydı. Deyim yerindeyse çöplükten hazine çıkarttık. Bu alanda 1 megavatlık güneş enerji santrali oluşturduk. Praym Enerji, Bereket Enerji ve Altan ortaklığı ile bugünlere geldik. Bu santralin yıllık Tavas’a 1 milyon 200 bin liralık katkısı olacak. 133 projemizin dışında olan ve halkımıza hizmet için yaptığımız bu projemiz uzun yıllar ilçemize hizmet verecek. Bu zorlu tesisin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Denizli’de taş üstüne taş konuyor. Her gün güzel bir projenin başlangıcı veya bitimi gerçekleşiyor. Güneş enerji santrali, başta Tavas’a ve Tavas Belediyemize katkı sağlayacak bir yatırımdır. Projede Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Başkanvekili Nihat Zeybekci ise, “2004 yılında belediye başkanı olduğumuzda ‘Denizli hak ettiğini alacak, vizyon şehir olacak’ dedik. Gaz lambası ışığında ders çalışırken bugünlere geldik. Şu an Tavas’ın 8 megavat enerji tüketimi var. 8 tane daha bu tesisten olsa ilçeye yetecek” diye ifade etti.