Olay, dün öğle saatlerinde Tavas'a bağlı Kızılca Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre hırsızlar, Cuma namazını fırsat bilerek mahallede küçükbaş hayvan yetiştiren Hüseyin Arzıman'a ait koyunları çalmaya çalıştı. Arzıman’a ait yaklaşık 20 kadar koyunun birileri tarafından götürüldüğünü fark eden çobanlardan Muzzaffer Gebeşçi, durumu hemen Arzıman’a haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen Arzıman ve arkadaşları dağlık alana kaçan hırsızların peşinden koştu. Mahalle halkının da seferber olduğu olayda hırsızlardan A.T., bölgede Ardıçlı Çalca olarak bilinen dağlık alanda yakalandı.

Olayın ardından bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, koyunları çalarken çobanların elinden kaçan 50-55 yaşlarındaki M.K ile şoför olduğu öğrenilen İ.E’yi yakaladı.

O ANLAR CEP TELEFONU KAMERASINA KAYDEDİLDİ

O anlar ise cep telefonu kamerasına yansıdı. Çobanlar hırsızı kaçtığı tepede köşeye sıkıştırdı. Kaçamayacağını anlayan hırsız, teslim olurken kendisi hırsızlık yapmadığını söylese de çobanlar onu bırakmadı. O anlar ise başka bir çoban tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Öte yandan yakaladıkları hırsızı videoya da alan çobanlar, yakalama anını sosyal medyada paylaştı.