Tavas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede faaliyet gösteren tüm ekmek üretim tesislerini denetledi. Ramazan ayında tüketim yoğunluğunun artması nedeniyle vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişiminin sağlanması amacıyla başlatılan kontrollerde birden fazla kriter değerlendirildi. Üretim alanlarının hijyen koşulları, ekmeklerin gramajına uygunluğu, belirlenen fiyat tarifelerinin uygulanması ve iş yeri ruhsatlarının geçerliliği detaylı şekilde araştırıldı.

EKMEK GRAMAJI VE FİYAT TARİFELERİ ÖN PLANDA
Denetimlerde en çok dikkat edilen hususlar arasında ekmek gramajı ve satış fiyatları yer aldı. Ekipler, standart gramaja uymayan veya fiyat tarifelerine aykırı uygulamalar tespit edilmesi halinde işletme sahiplerine gerekli uyarı ve bilgilendirmelerde bulundu. Amaç, vatandaşların Ramazan ayında da standartlara uygun, kaliteli ve uygun fiyatlı ekmek temin edebilmesi olarak açıklandı.

BELEDİYE BAŞKANI TATIK: DENETİMLER SÜRECEK
Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, konuyla ilgili yaptığı açıklamada denetimlerin önemine vurgu yaptı. Başkan Tatık, “Ramazan ayı dolayısıyla artan tüketim yoğunluğu ve hemşehrilerimizin sağlıklı gıdaya güvenle ulaşabilmesini sağlamak amacıyla, Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından ilçe genelinde faaliyet gösteren fırınlara yönelik denetimler gerçekleştirilmiştir. Yapılan kontrollerde; ekmek gramajı, üretim hijyeni, fiyat tarifeleri ve iş yeri ruhsatları titizlikle incelenmiştir. Vatandaşlarımızın sağlıklı, güvenli ve standartlara uygun ürünlere erişimini temin etmek amacıyla denetimlerimiz Ramazan ayı boyunca düzenli şekilde sürdürülecektir” dedi.
DENETİMLER YIL BOYUNCA DEVAM EDECEK
Belediye yetkilileri, Ramazan ayına özel olarak yoğunlaştırılan denetimlerin yalnızca bu dönemle sınırlı kalmayacağını bildirdi. Halk sağlığını koruma amacıyla fırın ve ekmek üretim tesislerine yönelik kontrollerin yıl boyunca periyodik olarak yapılacağı kaydedildi.




