Denizli’de 60 yılı aşkın süredir demircilik mesleğini icra eden 75 yaşındaki Ali Öztürk, gelişen teknolojiye rağmen ilk günkü aşkla işini sürdürüyor. Babasının telkinleri ile demircilik mesleğine adım atan ve ustasının vefat etmesinin ardından işin başına geçen Öztürk, maddi sıkıntılara rağmen mesleğini hiç bırakmayı düşünmediğini ifade etti.

Denizli’de Kaleiçi Çarşısında demircilik mesleğini yaşatmaya çalışan 75 yaşındaki Ali Öztürk, mesleğini 60 yıldır sürdürüyor ve adeta teknoloji kafa tutuyor. Denizli’deki 4 demirci ustasından biri olan Öztürk, birkaç yıl daha çalışacağını söylüyor.

“ELEKTRİK BİLE 1968 YILINDA GELDİ”

Yıllardır demire şekil veren ve siparişe göre çalışmalarını sürdüren Ali Öztürk, meslekte çırak sıkıntısı olduğunu ve 1-2 yıl içerisinde de kendisinin de mesleği bırakacağını söyledi. Demirciliğin baba mesleği değil usta mesleği olduğunu söyleyen Öztürk, “ 1960 yılından bu yana mesleğin içindeyim. Yıllarca körük çekip, demir dövdük. Elektrik bile 1968 yılında geldi. Körüklerle çırak yetiştiriyorduk. Bizde bu yoldan geçtik ve usta olduk. Önceden 10’dan fazla çırağımız vardı. 26-27 yaşında çıraklarımız olurdu. Onlar meslekten koptular gittiler. 16 yaşında usta oldum. Sonrası da geldi. Mesleğimiz çok güzel. Sonuçta sanat yapıyoruz. Eskiden 47 tane demirci vardı, şimdilerde ise 4 tane kaldı” diye konuştu.