Beyaz Ay Derneği Denizli Şubesince düzenlenen tekstil kursuna katılan engelliler, el emeği ürünlerini, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de terör örgütleri PYD/PKK-KCK ve DEAŞ'a yönelik başlattığı operasyonda görevli Mehmetçik'e gönderme kararı aldı.
Bazı engelilerin, zaman zaman duygusal anların yaşandığı atölyede işaret diliyle dua ettiği görüldü. Dernek başkanı Dilek Yüksel Kahveci, gazetecilere yaptığı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı'nda Türk devleti ve ordusunun yanında olduklarını söyledi. 
Kursa katılan engellilerin askere destek olmak amacıyla onlar için tekstil ürünü hazırlamaya karar verdiğini dile getiren Kahveci, "Engelli kardeşlerimiz, Afrin'de terör örgütlerine karşı mücadele eden askerlere diktikleri tekstil ürünleriyle manevi destek olacak. Engelli kardeşlerim burada hem ağladı hem dikti" dedi. Kahveci, engelliler tarafından hazırlanan tekstil ürünlerinin gelecek günlerde yola çıkartılacağını sözlerine ekledi.  Görme engelli Recayi Aydın da engellilerin geçmişte Sakarya, Dumlupınar ve Çanakkale'de askerlerin yanında olduğunu belirterek, "Onlar gibi bizler de bugün askerimizin yanındayız. Askerimiz için gece gündüz demeden elimizden geldiği kadar onlar için biz her zaman varız." dedi. Merve Ötken de Mehmetçik için havlu ve bornoz diktiklerini belirterek, "Askerlerimiz için dua ediyoruz. Bu vatanın bir evladı olarak birşeyler yapmak istedik" sözlerine yer verdi. (AA)