Denizli'nin yetiştirdiği ressamlardan biri olan Gamze Ünver, İstanbul'da başladığı sanat çalışmalarına memleketi olan Denizli'de devam ediyor. Daha önce İstanbul'da gerçekleştirdiği birçok sergi ve sanat çalışmalarının ardından 2016 yılında Denizli'de 1.Kişisel Resim Sergisini açan sanatçı, Cuma günü açacağı 2. Sergi ile Denizlili sanatseverlerle buluşacak.

Heykel ve Resim alanında Devlet Sanatçısı ünvanına sahip olan Ünver, doğadan elde ettiği materyallerle şekil verdiği çalışmalarının yer aldığı kişisel sergisini 21 Aralık Cuma günü Turan Bahadır Sanat Galerisinde saat 17:30'da sanatseverlerin beğenisine sunacak.

SERGİDE NELER VAR?

Sanat çalışmalarına uzun yıllar tuval üzerine çeşitli tekniklerle devam eden sanatçı, dört yıldır doğaya olan duyarlılık ve farkındalık bilincini yaratmak adına başladığı doğadan kendisine sunulan materyallerle devam etmektedir. Doğanın ekolojik dengesi içinde insanoğlunun teknoloji ile olan bağının hayatı ve çevreyi olumsuz yönde etkilediği düşüncesi ve bunun etkisi ile oluşturduğu eserlerinde; teknolojik gelişmeler, yaşam koşulları ve kentleşme ne boyutta ilerleme gösterirse göstersin netice itibari ile doğanın kendisinden olmayan hiçbir durumu kabullenmeyeceği ve geriye çürüyen teknoloji ve kendini onarmaya çalışan bir mikro organizmanın kalacağı temasını vurgulamıştır. Çalışmalarında tamamen doğal materyaller kullanarak bunun yanında sentetik kimyasallardan da uzak durmaya çalışan sanatçı miadını doldurmuş ahşap malzemeler ve doğanın tahribatına maruz kalan parçalarla rekreatif sanata farklı bir bakış açısı ile yaklaşmıştır. Birleştirme işleminden boya ve vernik aşamasına kadar su bazlı malzemelerle çalışırken izleyici üzerinde de çevreye karşı bir duyarlılık, doğaya ve geleceğe yönelik bir sahiplenme duygusu içindedir. Bu çalışmanın sonucunda oluşan eserler bize doğanın kendisinden geleni sevip korurken, teknolojinin ve insan zekasının doğanın gücü karşısında ne kadar küçük ve zayıf kaldığının birer göstergesidir. Kısacası yaşamın başında olduğu gibi sonunda da doğada, doğaya ait olanın kalacağının bir ifade şeklidir. Sanatçı; sanata ve sanat eserlerine de minimalist bir bakış açısı ile bakarken tüketime dayalı toplumlarda gelişen yaşam şeklinin beklentileri yükseltmesi, tüketim toplumu cümlesinin altında yatan toplumun, toplumsallığın, toplum bilincinin tüketilmesi ve bütün bunların bir araya gelerek tükenen bir çevreyi ortaya çıkarttığını vurgulamaktadır. Doğa ve insan zıtlığının ve bu zıtlık içinde ki iç içe geçmişlikle oluşan kaosun yarattığı karmaşa kendi dengesini sağlarken; sanatçı da eserlerinde bu kontrastın, yarattığı dengeyi renk, ışık, armoni ile yakalamış ve bu kaosa dahil olmuştur.

GAMZE ÜNVER KİMDİR

EĞİTİM

    1. Üniversite / Marmara Üniversitesi, Atatürk Eğitim Fakültesi

Resim İş Eğitimi Bölümü, İş Tasarımı Anasanat Dalı

SERGİLER

-              Eskişehir Kültür Sarayı Yılsonu Sergileri

-              Eskişehir Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Karma Sergisi

-              Bölüm İçi – Siyah/Beyaz Fotoğraf Sergisi

-              Taranta Babu Kültür  Merkezi Karma Sergisi

-              20 Kadın Sanatçı, 20 Sanat Eseri Başlıklı Sergi (Çekirdek Sanat İşliği)

-              Sokak Sergileri I, II, III, IV (Çekirdek Sanat Topluluğu, Beyoğlu Deva Çıkmazı)

-              KITCH sergisi

-              Maskeler ve Kuklalar Sergisi ( Deniz Müzesi Sanat Galerisi)

-              Çocuk – Ağaç – Kapı – Gölge Temalı (Siyah/beyaz) Sergi

-              Genç Etkinlik (Kaos) TÜYAP

-              Karma Resim Sergisi, CKM (2008)

-              Karma Resim Sergisi, Şenesenevler Halk Eğitim Merkezi (2008)

-              Karma Fotoğraf Sergisi, Artmosfer Cafe (2008)

-              Şirket-i Hayriye Sanat Galerisi Karma Sergi (2012/05)

-              Vatan Şehitleri Derneği Karma Sergi (2012/05)

-              Feshane (HEMFEST) Yaşam Boyu Aile Konulu Sergi, (100X240) bireysel çalışma, (Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdüründen başarı belgesi) (2012/05)

-              Vatan Şehitleri Derneği Sergi ve Ödül Töreni (Başarı Ödülü)

-              CNR Expo fuar alanı ‘Enler ve Eller İstanbul’da buluşuyor’ Konulu karma sergi, bireysel çalışma

-              Karma Sergi – (İstanbul Bakraç Sanat Galerisi)

-              Karma Sergi – (İstanbul Yelken Kulübü)

-              Karma Sergi – (İstanbul)

-              Kişisel Sergi (Doğadan Gelen Doğada Kalan” Denizli