SİVAS (İGFA) - Vali Salih Ayhan, Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı, öncelikle kırsalda bulunan eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerden; akademik, resim, müzik ve spor alanındaki yetenekli ve başarılı öğrencilerden, ailesinin maddi imkânsızlıkları veya diğer nedenlerle eğitimlerine ara verecek, eğitim hayatlarını bitirecek, yeteneklerini geliştiremeyecek bireylerin eğitimlerinin desteklenmesi konulu 'Tut Elimden Projesi'nden faydalanan öğrenciler ile Şehit Murat Ertekin Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerini Yıldız Kayak Merkezi'nde ziyaret etti.

 

Öğrencilerle Yıldız Dağı'nda vakit geçiren Vali Ayhan, iki yıl önce başlattıkları 'Tut Elimden' adlı bir projenin temel mantığının ilçe ve köylerden belli bir özelliği ve yeteneği olan kabiliyeti olan çocukların tespit edilip, eğitim ve sosyal ihtiyaçlarını gidermek olduğunu kaydetti. Kişisel gelişimlerine katkı sağlamak için bir proje başlattıklarını aktaran Salih Ayhan, "Bu 33 çocuğumuz velisi bizzat benim, çocuklarımızın eğitim gelişimlerini sürekli izliyorum. Geleceğin iyi ressamlarını, sanatkârlarını, sanatçılarını, akademik anlamda başarılı olacak ve ülkesi için güzel işler yapacağını inandığım çocukları görüyoruz burada. Çocuklarımızı çağın ihtiyaçlarına uygun şekilde yetiştireceğiz" diye konuştu.

Vali Ayhan, daha sonra Şehit Murat Ertekin Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile de bir araya geldi. Salih Ayhan, öğrencilere Demir Grup Sivasspor atkısı hediye ederek bir süre sohbet etti.