Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği (TDMMB) Denizli Şubesi’nin,  Pamukkale Üniversitesi öğrencileriyle mühendislik ve teknoloji de başarılarıyla öne çıkan isimleri buluşturduğu “Deneyim Köprüleri” panelleri devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda “Mühendislik ve Mimarlık Mesleğinin Dünü, Bugünü Ve Geleceği” panelini gerçekleştiren TDMMB, şimdi de Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Denizli İl Temsilciliği ile birlikte “Mühendislikte Tecrübe Paylaşımları” panelini gerçekleştirdi.

Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ev sahipliğindeki panele ise, Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmud Güngör, Denizli Tarım İl Müdürü Yılmaz Erkaya ile çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı. PAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aydın’ın yönettiği panelde, Türksat A.Ş. Daire Başkanı Dr. Ümit Cezmi Yılmaz, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Metin Türker ve TDMMB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ethem Yıldırım konuşmacı olarak yer aldı.

“GELECEĞİN MÜHENDİSLERİNİ YETİŞTİRİYORUZ”

Etkinliğin açış konuşmasını yapan PAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aydın, Teknoloji Fakültesi olarak, sanayinin talep ettiği donanıma sahip mühendisler yetiştirmek hususunda önemli faaliyetler yürüttüklerini, gerçekleştirdikleri bu türlü etkinliklerle de sektörde tecrübeli yöneticileri öğrencilerle buluşturmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

YÜZDE YÜZ YERLİ 2020’DE HAZIR

PAÜ’lü öğrencilerin pür dikat dinlediği isim ise Türksat A. Ş. Daire Başkanı Dr. Ümit Cezmi Yılmaz oldu. Türksat ve Milli Uydu Faaliyetleri hakkında bir sunum yapan Yılmaz, Türksat A. Ş.’nin kablo, bilişim ve uydu hizmetleri hakkında örnekler vererek, Türksat uydularının tarihçesi ve günümüzdeki uygulamaları hakkında bilgiler sundu. Türksat 6-A haberleşme uydusunun Tübitak, Tusaş, Aselsan ve Ctech ortak projesiyle yüzde yüz yerli olarak imal edildiğini aktaran Yılmaz, 2020 yılında üretiminin tamamlanarak uzaya fırlatılacağını beklendiğini söyledi. Bu konuda Türk mühendislerin önemli bir başarıya imza attığına vurgu yapan Yılmaz, geçmişte yaşanan uydu kazaları hakkında da bilgiler vererek, öğrencilere bu konudaki tecrübelerini aktardı. Mühendisliğin çok önemli bir meslek olduğunu söyleyen Yılmaz, mühendislik hesaplamalarının çok hassas yapılması gerektiğini belirterek geleceğin mühendis adaylarına yaptığı önerilerle konuşmasını tamamladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Metin Türker ise, Türkiye Tarımı ve 2023 Vizyonu konulu bir sunum gerçekleştirdi. TDMMB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ethem Yıldırı ise, öğrencilere mesleki ve kişisel gelişim konularında tecrübelerini aktardı.

Panel, öğrencilerin soruları ve plaket takdimleriyle sona erdi.