Yeni Parti Denizli İl Kongresi, Denizli Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. Üyelerin ön seçimdeki desteğini alarak tek aday gösterilen kurucu İl Başkanı Ali Osman Horzum’un aday olduğu kongrede, 630 delege oy kullanacak. Divan başkanlığını Yeni Parti TBMM Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Murat Emir’in üstlendiği kongreye Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Yeni Parti Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, belediye başkanları, ilçe başkanları, delegeler ve partililer katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede konuşan Horzum, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, karşılaştıkları hukuksuzluklara ve engellemelere rağmen mücadelelerini sürdürdüklerini ifade etti.


“Yılmadık, Örgütlendik”
Yeni Parti’nin iktidar yolunda yürüdüğünü vurgulayan Horzum, “Hukuksuzluğu, adaletsizliği, haksızlığı gördük. Yıldık mı? Yılmadık. Partimizi kurduk, 24 saat içinde ilçe örgütlerimizi, kadın ve gençlik kollarımızı kurduk. Yolumuz iktidar yoludur” diye konuştu.

Emir: “Asil Hesaplaşma Sandıkta Olacak”
Kongrenin divan başkanlığını yapan Yeni Parti Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Murat Emir, konuşmasında partinin kuruluş sürecine, siyasi gelişmelere ve iktidarın uygulamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Emir, partinin değişim çağrısıyla başlayan süreçte elde edilen seçim başarılarına dikkat çekerek, örgütlenmenin ve dayanışmanın önemini vurguladı. İktidarın siyasi rakiplerine yönelik tutumunu eleştiren Emir, seçilmiş belediye başkanlarının tutuklanmasını “darbe” olarak nitelendirdi. Emir, “Bizim gençlik kollarımız var, ana kadememiz var, kadın kollarımız var. Onların ise savcıları, hâkimleri, adliyeleri ve kolluk güçleri var. Bunlar üzerinden bir darbe planı gerçekleştirmeye çalıştılar” ifadelerini kullandı. Parti üyelerine ve yeni oluşuma destek verenlere teşekkür eden Emir, Yeni Parti’nin farklı siyasi görüşlerden demokratları ortak bir zeminde buluşturmayı hedeflediğini söyledi. Emir, “Geçmişin kopyasıyla yetinmeyen, milliyetçi demokratları, muhafazakâr demokratları, sol ve sosyalist demokratları, Mustafa Kemal’in yolundan giden, bayrağına güvenen ve Türkiye’nin birliğiyle bütünlüğü konusunda sorunu olmayan herkesi kucaklayan bir siyasi parti; işte Yeni Parti budur” diye konuştu.


Basın Özgürlüğü Ve Fon Eleştirisi
Konuşmasında basın özgürlüğüne yönelik uygulamalara ve kamuoyunda tartışılan fon iddialarına da değinen Emir, gazetecilere yönelik işlemleri ve yayın kuruluşlarına müdahaleleri eleştirdi. Basın emekçilerinin mücadelesinin yanında olduklarını belirten Emir, fon iddialarına ilişkin sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılmadığını savundu. Emir, iddialara ilişkin siyasi ve bürokratik sorumluluğun açıklığa kavuşturulması gerektiğini ifade ederek, yatırımcıların haklarını ilgilendiren düzenlemelere de karşı çıktıklarını söyledi. Söz konusu yasa teklifini Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacaklarını belirten Emir, “Asıl hesaplaşma sandıkta olacak, milletle olacak ve Yeni Parti iktidarında olacak” dedi. Kongrede konuşmaların ardından il yönetim kurulu faaliyet raporu okundu. Rapor, delegelerin oylaması sonucunda kabul edildi.





