Esat Sivri Ortaokulu’nun 7 ve 8. sınıf öğrenci velileri, okul bahçesinde bir araya gelerek eğitim planlamasına ilişkin taleplerini dile getirdi.

Tarihi okulda yenileme çalışmaları tamamlandı
Tarihi okulda yenileme çalışmaları tamamlandı
İçeriği Görüntüle

VELİLERDEN SABAHÇI EĞİTİM TALEBİ

Okul binasının deprem güvenliği açısından uygun olmadığının belirlenmesinin ardından öğrencilerin Keziban Ali Çınar İmam Hatip Ortaokulu binasında eğitimlerine devam edeceği bildirildi. Ancak veliler, daha önce sabahçı olarak planlanan eğitim düzeninin sonrasında öğlenciye çevrildiğini belirtti.

Veliler, özellikle 8. sınıf öğrencilerinin 2026-2027 eğitim öğretim yılında LGS’ye girecek olmasına dikkat çekerek, eğitim saatlerinin yeniden değerlendirilmesini istedi.

A W779737 03

LGS HAZIRLIK SÜRECİNE DİKKAT ÇEKTİLER

Veliler, öğrencilerin okul saatlerinin kurs, özel ders, ders çalışma, dinlenme ve günlük yaşam düzenini doğrudan etkilediğini belirtti. Öğlenci eğitim nedeniyle öğrencilerin günün ilerleyen saatlerine kadar okulda kalmasının LGS hazırlık sürecini olumsuz etkileyebileceğini savunan veliler, 8. sınıfların sabahçı olarak eğitim görmesini talep etti.

Veliler ayrıca okul değişikliği sürecindeki planlamanın eğitim-öğretim yılı başlamadan önce netleştirilmesini istedi.

A W779737 04