Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sona erdi. Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan basın açıklaması yaptı. Toplantıda çeşitli gündem maddelerinin ele alındığı belirtildi.

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN OLACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 26 Mayıs Salı günü öğleden sonra başlayacak Kurban Bayramı tatiline 1,5 gün daha eklendiğini açıkladı. Buna göre bayram tatili öncesindeki Pazartesi günü tam gün, Salı günü ise öğleye kadar idari izin kapsamına alındı. Bu düzenlemeyle birlikte resmi tatil süresi toplam 9 güne ulaştı.

Doğum izni 24 hafta, sosyal medyaya yaş sınırı
Doğum izni 24 hafta, sosyal medyaya yaş sınırı
İçeriği Görüntüle

İDARİ İZİN KARARI İLE UZATMA YAPILDI

Karar doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar, bayram öncesi Pazartesi ve Salı sabahı idari izinli olacak. Bu sayede vatandaşlar daha uzun bir bayram tatili imkanı elde edecek. Erdoğan, alınan idari izin kararını Kabine Toplantısı sonrası kamuoyu ile paylaştı.

VATANDAŞLARA BAYRAM TEBRİKLERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasında bayram tatilinin uzatılmasıyla ilgili detaylara yer verilirken, vatandaşlara Kurban Bayramı tebrikleri de iletildi. Tatilin 9 gün olmasıyla birlikte özellikle seyahat edecek vatandaşların planlarını buna göre yapabileceği belirtildi. Yetkililer, uzatılan tatil döneminde trafikte ve diğer alanlarda gerekli tedbirlerin alınacağını ifade etti.