Denizli İş Kadınları Birliği Derneği (DİKAB), kadın girişimciliğini desteklemek ve genç kadınların eğitimine katkı sağlamak amacıyla düzenlediği geleneksel kahvaltı etkinliğini bu yıl Emporia Otelde gerçekleştirdi. Etkinlik, iş dünyasındaki kadınları bir araya getirerek ilham veren başarı hikâyelerinin paylaşıldığı bir dayanışma ortamı oluşturdu.

Denizli’den ortak çağrı yaptılar
Denizli’den ortak çağrı yaptılar
İçeriği Görüntüle

PROJELERİYLE FARK YARATTI

2014 yılında kurulan DİKAB, Denizli’deki iş kadınlarını tek çatı altında toplayarak onların iş dünyasında daha görünür ve etkin hale gelmesini amaçlıyor. Dernek bugüne kadar “Pamuk Kadın Ödülleri”, “Pembe Şehir” projesi ve “DİKAB Hatıra Ormanı” gibi sosyal ve çevresel sorumluluk projeleriyle kentte fark yaratmayı sürdürüyor.

Whatsapp Image 2025 10 16 At 14.33.47

GELECEĞE BURSLA DOKUNAN DESTEK

DİKAB’ın en dikkat çeken projelerinden biri olan burs programı, her yıl daha fazla genç kadının eğitim yolculuğuna katkı sağlıyor. 2022 yılında 20 öğrenciye burs veren dernek, 2023 yılında bu sayıyı 50’ye çıkardı. Hedef ise 2025’te 50 öğrenciye 6 ay, 2026’da ise 80 öğrenciye 8 ay süreyle burs desteği sunmak.

Dernek, “Bir burs bir gelecektir” anlayışıyla eğitimde fırsat eşitliği sağlamayı sürdürüyor.

Whatsapp Image 2025 10 16 At 14.33.29

“EĞİTİM TOPLUMUN GELECEĞİNİ DÖNÜŞTÜRÜR”

Etkinliğin ana sponsoru Labada’nın kurucusu ve DİKAB Yönetim Kurulu Üyesi Gonca Saldanlı, yaptığı konuşmada; “Eğitim, kadınların yalnızca bireysel yaşamlarını değil, toplumun geleceğini de dönüştürür. DİKAB olarak bu dönüşümün bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Genç kadınların hayallerine ulaşmasına katkı sağlamak hepimiz için ortak bir sorumluluk” dedi.