Avrupa Birliği’nin Geleceğin İnsana Yakışır İşleri Yaklaşımının Desteklenmesi Hibe Programı (FoW) kapsamında, Denizli Ticaret Odası tarafından hazırlanan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından desteklenen Geleceğin İnsana Yakışır İşlerinin Denizli’de Nitelikli Kadın ve Erkek İş Gücü İçin Teşvik Edilmesi Projesi’nin kapanış toplantısı, yoğun bir katılımla yapıldı. Anemon Otel’deki toplantının başında Pamukkale Teknokent Genel Müdürü ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Ovalı, Geleceğin Meslekleri ve Endüstri 4.0 Yol Haritası ile Endüstri 4.0 ve İnovasyon konulu sunumunu gerçekleştirdi.

4 D S C 6104

“Dünyada Çok Hızlı Dijital Dönüşüm Var” “Dünyada Çok Hızlı Dijital Dönüşüm Var”

Prof. Dr. Ovalı, dijitalleşmenin hayatımızın bir parçası haline geldiğine dikkat çekerek hem endüstriyel hem de sosyal alandaki dijitalleşmenin nasıl olması gerektiği, özellikle de dijitalleşmede izlenmesi gereken doğru yol ve metot ile atılması gereken adımları anlattı. Ovalı, sunumunun sonunda Denizli’nin Endüstri 4.0 Yol Haritası’nı belirlemek için yaptıkları anket sonuçlarını ve buna göre yapılacak eylem planlarını da aktardı.

17 D S C 6113

“8 SEMİNER GERÇEKLEŞTİRDİK”

Proje Koordinatörü Sıdıka Arıkan, konuşmasında, gelecekte hızla büyümesi beklenen mesleklerden ilkinin veri analistliği, hemen sonrasındakilerin ise bilgisayar programcılığı ile bilgi güvenliği analistliği olduğuna dikkat çekti. Arıkan, “Bu amaçla, istenilen nitelikte iş gücüne ulaşabilmek adına bir dizi eğitim planladık ve büyük ilgi gördü. DTO olarak, İstatistiksel Veri Analizi Programları konusunda Denizli OSB ve GESİFED üyesi işletmelerin çalışanlarından yarısı kadın 40 kişiyi hedeflemiştik, 25’i kadın 41 kişi bu eğitimi aldı. İstihdam edilebilirliği artırmak için de 480 saatlik Yönetim Bilişim Sistemleri Eğitimleri ile 60 saatlik İstatistiksel Data Analizi Eğitimleri düzenledik. DTO, Denizli OSB ve GESİFED üyesi işletmelerin temsilcileri ile işverenlerin de yer aldığı yarısı kadın 150 kişiyi hedefleyerek, kapasite geliştirmek ve farkındalık artırmak amacıyla, Geleceğin Meslekleri Seminerleri adı altında 8 seminer gerçekleştirdik ve bunlara 116’sı kadın 215 kişi katıldı; gelecek hafta 9’uncu ve son seminerimizle bu süreci tamamlayacağız” dedi.

5 D S C 6079


DTO ve iştiraki Denizli Avrupa İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM), Geleceğin İnsana Yakışır İşlerinin Denizli'de Nitelikli Kadın ve Erkek İş Gücü İçin Teşvik Edilmesi Projesi’ni, ortağı Denizli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğü ile paydaşlardan Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GESİFED) ve Çalışma ve İş Kurumu Denizli İl Müdürlüğü (Denizli İŞKUR) ile yürüttü.


12 D S C 6091
“OLDUKÇA VERIMLI GÜZEL IŞLER ILE PROJELERE IMZA ATIYORUZ”
DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, güzel bir işe daha imza attıklarını belirterek ekibini ve emek veren herkesi kutladı. Başkan Erdoğan, “Gelecekteki mesleklerde istihdam edilecek çalışanların; yenilikçi özellikleri yüksek, problem çözme odaklı, görsel kabiliyeti ile bilişim yeteneği bulunanlar olması beklenmektedir. Biz de işte bu nitelikteki iş gücünü sağlamak adına bu projemiz ve eğitimlerimizle, bu anlamda önemli bir adım attık. Bu projemizle, cinsiyet eşitliğini de göz önünde bulundurarak Denizli iş gücü piyasasının geleceğin insana yakışır işlerine hazırlanmasını amaçladık. İşsizlerimiz ile çalışanlarımızın bilişsel yeterliliklerinin artırılmasına yönelik ücretsiz özel eğitimler verdik. Mevcut ve potansiyel iş gücünün teknolojik becerilerinin arttırılmasını sağladık; bu durum Denizli'de Endüstri 4.0'ın verimliliğine de önemli bir katkı sağlayacaktır. Emeği olan, bir projeyi daha alnın akıyla, başarıyla tamamlayan ekibimizi kutluyor başarılarının devamını diliyorum. Denizli ABİGEM ve Denizli Teknik Tekstil Merkezi’miz gibi birçok projede tüm Türkiye’ye hizmet veren önemli değerlere sahip olmak bizleri her zaman gururlandırıyor” dedi.

Editör: Orhun Çoban